Vidám gyerekzsivaj töltötte be az érolaszi iskola tantermeit november 30-án, pénteken délelőtt. Közel harminc óvodás, kisiskolás és néhány ötödik osztályos diák érkezett az iskolai szabadnap és a csípős hideg ellenére, hogy együtt készüljenek az adventre. Vidáman és jó hangulatban telt a délelőtt. Miután megbeszéltük az advent jelentését, jelképeit és üzenetét, halk zene mellett elkezdődött a munka.

A kisebbek színeztek, vágtak, ragasztottak, a nagyobbak ötven darab szebbnél szebb adventi asztaldíszt készítettek, valamint megalkották az osztályok saját adventi koszorúját is. A szorgos munkát a szervezők finom uzsonnával, hűsítővel és édességgel jutalmazták, amit a gyerekek nagy örömmel fogyasztottak.

A program december 2-án, advent első vasárnapjának délutánján a református templomban folytatódott. Futó Ferenc helyi református lelkipásztor igehirdetése után a gyerekek körülállták az Úr asztalát, amelyen az általuk készített adventi koszorún az első gyertya égett.

„Adventi hírnök: friss fenyőág, lobog az első gyertyaláng….” – szólt az ének, emellett adventi témájú versekkel köszöntötték a gyermekek a szép számban összegyűlt szülőket, nagyszülőket, gyülekezeti tagokat és holland vendégeket. A meghitt pillanatok után mindenkit megajándékoztak az általuk elkészített üdvözlőlapokkal és asztaldíszekkel a jelenlévők nagy örömére.

A program a Pro Érolaszi Egyesület anyagi támogatásával, Guba Amália óvónéni, illetve a tanító nénik (Kisded Orsolya és jómagam) irányításával valósult meg.

Nagy Melánia

érolaszi tanítónő


Írta: Ér hangja