^ Vissza Fel
Republic címke bejegyzései:

Interjú Patai Tamással, a Republic szólógitárosával

Kultúra    2018. április 16. hétfő 
 2 983

Egyre jobban közeledik a székelyhídi városnap, ezzel együtt pedig a június 17-i Republic koncert. Az ezzel kapcsolatos interjú sorozatunkban, Halász Gábor után, ezúttal Patai Tamás szólógitárost szólaltattuk meg. És itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy ezúton kívánjuk neki boldog születésnapot, hisz bármennyire is hihetetlennek tűnik, nemrég ünnepelte az ötvenediket.

– Böngészve zenei pályafutásod állomásait – Kormorán, Moho Sapiens és Beatrice – rögtön adott az első kérdés, miért pont a Republicnál maradtál?

Székelyhídra jön a Republic

Ajánló  , ,   2018. február 25. vasárnap 
 2 443

A Republic együttes a nyár folyamán ismét fellép városunkban. E nagyszabású koncert felvezetőjeként mostani és a következő lapszámainkban megismertetjük olvasóinkkal a zenekar tagjait.

Nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatnunk a magyarországi Republic együttest, hiszen a kilencvenes, kétezres évek egyik legmeghatározóbb zenekaráról beszélünk. Városunknak egyre több a kötődése a csapathoz. Az első Érmelléki őszön, 1995-ben ők voltak a sztárvendég – akkor még a színházban koncerteztek –, majd 2004-ben újra nálunk léptek fel, ekkor már a focipályán. És ha már focipálya, a Republic Football Clubban (mert ilyen is van) már két székelyhídi játékos is megfordult. A közelmúltban történtek pedig még erősebbé tették a kapcsolatot, hiszen elmúlt év decemberében, a székelyhídi hatóság juttatta haza Böjte Csaba gyerekeinek az együttes rajongói által összegyűjtött karácsonyi cipős dobozokat, a budapesti Barba Negra Clubban tartott jótékonysági koncertről. Végül, de nem utolsó sorban maga Boros Csaba, a Republic együttes (mostani) énekese és basszusgitárosa volt a fővédnöke a X. székelyhídi magyar kultúra napi bálnak.

Innen pedig már egyenes út vezetett a zenekar történetének harmadik itteni fellépéséhez, így idén nyáron újra „repül majd a bálna” a focipályán. Ennek egyféle beharangozójaként, lapunk minden zenekari taggal készít egy-egy interjút.