A XI. Érmelléki Kórustalálkozón kettős ünnepet ültek a résztvevők

„Amíg egy nép énekel, messzire hallatszik, hogy létezik.” Ezzel a Sütő András írótól származó gondolattal hívták és várták az érmelléki és anyaországi kórusokat a székelyhídi munkásklubba a magyar nyelv napját követő napon, november 14-én.

A meghívásnak tíz kórus és egy citerazenekar mintegy kétszáz tagja tett eleget, hogy a dallam szárnyán eltöltsön egy közös, éneklős délutánt. A XI. Érmelléki Kórustalálkozó egyben a Székelyhídi Búzavirág Népdalkör megalakulásának tizedik évfordulója méltó megünneplését is jelentette.

A kórustalálkozón köszöntő beszédében Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselő elmondta: a romániai magyarság életében hatalmas eredményként éljük meg, hogy november 13-a immár hivatalosan ünnepelhető ékes magyar anyanyelvünk napja. Sok tárgyalás, kompromiszszumkötés előzte meg a magyar nyelv napjának parlament általi elfogadását, hisz a meglévő RMDSZ-es képviselői szavazatok mellé még 250-et kellet szerezni más pártbéli kollégáktól. „A magyar nyelv kifejező ereje és a magyar dallamvilág összhangja képes egyedül arra, hogy tökéletesen kifejezze a magyar ember érzelmeit, akár egy ilyen kórustalálkozón is” – mondta a képviselő.