A Paptamási Általános Iskola 55 diákja és öt pedagógusa vett részt június végén a tanintézményük szervezte tánc- és művészeti táborban, amelynek helyszínéül a székelyhídi strandot választották.

Az iskolaelhagyás megelőzésére, az oktatási minisztérium által kiírt PNRAS program keretében megvalósított táborban a nagyobb gyerekek a Szabó Ódzsa-szinház deszkáin kalotaszegi, a kisebbek a sportcsarnokban szilágysági, tövisháti táncokat tanultak.

„Nagyon örülünk, hogy Székelyhíd helyet adott ennek a tábornak. Hogy miért Székelyhíd? Ebben benne van az is, hogy jómagam itt vagyok kihelyezett pedagógus, így adta magát a lehetőség, ismerem a környezetet, ismerem az itteni lehetőségeket. A megújult strand – ami még nem indul be hivatalosan, de már alkalmas arra, hogy befogadja a tábort – ideális helyszínnek bizonyult. Jó is, hogy csak mi vagyunk, ad egy privát szférát az egésznek” – válaszolta kérdésünkre Bacsó Erika, a Gilice Táncegyüttes vezetője, aki a Paptamási iskola PNRAS projektjében önkéntes munkát végez, felelőssége a népművészeti oktatás.