^ Vissza Fel
elkerülő út címke bejegyzései:

November végén átadják a várost elkerülő utat

Közélet    2020. szeptember 11. péntek 
 1 764

A hónap végéig tolták ki a székelyhídi elkerülő út eredetileg november 8-ára tervezett átadását – az elmúlt hetek esőzései miatt két-három hetes csúszással számolva. Ebbe az időjárás még beleszólhat. Béres Csaba polgármester szavaival „azért fontos ez nekünk, mert egy, a városháza megrendelésére készült tanulmány szerint Székelyhídon hozzávetőlegesen 6000 autó halad át naponta, aminek 20%-a teherforgalom. Amikor az elkerülő út át lesz adva, az áthaladó forgalom ki lesz vezetve, ez minimum napi 1200 teherautóval kevesebbet jelent, egy békés csendes kisvárosnak leszünk a polgárai.”

Mint korábban megírtuk, a székelyhídi elkerülő út kivitelezésére 2019. október végén írta alá a szerződést a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) és a Strabag-csoporthoz tartozó Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj Rt. kolozsvári cég. A 7,3 km hosszú útszakasz megépítésére hozzávetőlegesen 15 millió eurót és egy évet szántak.

Elkerülő úttal kikerülni a gyakori baleseteket

Közélet    2017. március 9. csütörtök 
 524

Folytatódni fognak a munkálatok városunk fontos közlekedési szakaszán

A közelmúltban négymillió lejt szavazott meg a Bihar Megyei Tanács a székelyhídi elkerülő út már megkezdett, de időközben abbamaradt munkálatainak a folytatására. Az előzményekről, illetve a további fejleményekről kérdeztük a város polgármesterét, Béres Csabát.

– Mikor született meg az elképzelés, és mi tette indokolttá az elkerülő út építését?
– Ez már évtizedes vágya a lakosságnak. Köztudott, hogy az országút (DN 19) egy öt kilométeres szakasza áthalad a városon, mi több, épp a legforgalmasabb részt, a városközpontot is érinti. Ez az úthossz számtalan éles kanyart tartalmaz, közlekedésbiztonsági szempontból országos viszonylatban is nagy rizikófaktorúnak van nyilvánítva. Arad és Szatmárnémeti között itt történt a legtöbb tragikus kimenetelű baleset. A már meglévő út szélesítésére nincs lehetőség, így egyedüli megoldásként csak az elkerülő út megépítésében gondolkodhattunk.