^ Vissza Fel
aszfaltozás címke bejegyzései:

Újabb aszfaltozások Székelyhídon és a hozzátartozó falvakban

Közélet  ,   2020. december 4. péntek 

Elindulhat annak a 16,5 millió lej összértékű pályázatnak megvalósítása, amely Székelyhíd, Csokaly, Érköbölkút és Érolaszi bizonyos utcáinak korszerűsítését, aszfaltozását tűzte ki célul. Habár a szerződést már szeptemberben aláírták, a szükséges engedélyek beszerzése időigényes adminisztratív folyamat, amely nélkül a megvalósítás nem kezdődhet el. Az első utcák, melyeken megkezdődhet az út burkolása a székelyhídi Victor Babeș és a Dunării.

A beruházást a Fejlesztési Minisztérium Helyi Fejlesztéseket Célzó Országos Programja támogatja. Jelenleg még zajlik az a projekt is, mely a nagykágyai és hegyköz­szentmiklósi utcák modernizálását teszi lehetővé. A beruházás összértéke 11 441 471,33 lej (áfával), mely révén több, mint 13 kilométernyi útszakaszt aszfaltoznak le a két településen. Ez a pályázat a Nemzeti Vidékfejlesztési Program révén valósul meg.

Fejlesztünk és fejlődünk (2.)

Közélet  ,   2020. január 23. csütörtök 

Nagy lépések Székelyhídon és a környező falvakban infrastrukturális, kulturális és oktatási téren

Előző lapszámunkban beszámoltunk a Székelyhídon 2019-ben elindult sok fejlesztési és rehabilitációs folyamatról, melyek az elmúlt évek törekvéseinek köszönhetőek. A színház felújítása, az uszoda megépítése, az ipari park létrehozása csak néhány ezek közül. A folytatásban a településhez tartozó utak modernizálását, az ANL-tömbház, a bölcsőde megépítését, az iskolai fejlesztéseket és a kulturális programokat elemeztük közösen Béres Csaba polgármesterrel.

Aszfaltozások, útkövezések

Településünkön 2 165 353,78 lejt fordítottak mezőgazdasági utak aszfaltozására, így összesen 8,91 kilométernyi útszakaszt terítettek be burkolattal a helyi fejlesztéseket célzó országos program (PNDL) keretében, illetve a polgármesteri hivatal saját hozzájárulásával. „Például Csokalyon a Becsalitól a csokalyi Temető utcáig modernizáltuk az utat. Új aszfaltréteg került a 13. számú községi útra is, 2421,50 méter hosszan, a főút irányából a Csokalyra vezető úton, a helyi állomástól a református templomig, a Bihar Megyei Tanács támogatásával, illetve településünk által biztosított önrészből. Érköbölkúton a 12. számú községi út mentén 512 méter hosszú szakaszt aszfaltoztunk le, a buszmegállótól kezdődően. Ugyanakkor 150 méternyi utat köveztünk le a templom fele, valamint árokjavítás is végbement” – sorolja a városvezető.

Aszfaltozás Csokalyon

Közélet  ,   2019. október 18. péntek 

Halad a mezőgazdasági utak aszfaltozása Csokalyon. A Be­csalitól a csokalyi Temető utcáig készült útburkolat az országos közúti fejlesztési terv (PNDR) 2014-2020 programkeret révén és a Vidéki Beruházások Finanszírozását Elősegítő Ügynökség (AFIR) támogatásával. A D2 (3237,87 m) és D3 (691,23 m) utak aszfaltozásával könnyebben megközelíthetővé válik a 19-es országút. Csokaly más részén is útburkolás zajlott a Bihar Megyei Tanács községi aszfaltozást elősegítő projektje révén: a helyi vasútállomástól a református templomig került aszfalt a falu utcáira (13. községi út).