SKDUN Shotokan Karate Világbajnokságon vettek részt a székelyhídi Phoenix Sportegyesület versenyzői október 11-12-én a dél-lengyelországi Dabrowa Gornica városában. A japán küzdősport székelyhídi művelői az elmúlt években már számos alkalommal állhattak országos és Európa-bajnoki dobogókon. Hét versenyzőjük ez alkalommal is méltóan képviselte érmelléki településünket a Román Országos Válogatott keretein belül. Jeles csapatunk tagjai Balogh Kata-Boglárka, Flóra Fruzsina, Tivadar Andrea, Deák Gergő, Kokovai Csongor, Kriszte Hunor-Tamás és Guba József (egyben a csapat edzője is).

A versenyen 36 ország, mintegy 1200 versenyzője vett részt. Az eredmények ezúttal is magukért beszélnek: Balogh Kata-Boglárka Junior Lányok Kumite (küzdelem), +56 kg-os kategóriában bronzérmet, Kokovai Csongor Kids Sanbon-Kumite (előre megtervezett küzdelem), +30 kg-os kategóriában aranyérmet szerzett!

Kokovai Csongor idén harmadjára állhatott a dobogó legmagasabbik fokára: márciusban aranyérmet szerzett a Román Országos Bajnokságon, áprilisban ezüstérmet az Európa-kupán, májusban pedig a Románia-Kupán egy újabb aranyérmet vihetett haza. Ilyen rövid időn belül aratott győzelemsorozat talán természetből fakadóan von maga után olyan következményeket, mint a világbajnoki cím, mindenesetre kevesen mondhatják el magukról – korosztálytól függetlenül – , hogy ilyen teljesítményt tudhatnak a magukénak. Büszkék vagyunk, és gratulálunk!

Karatésainkat már régóta nem csak itthon ismerik, ezzel a versennyel azonban bizonyosan helyet szereztek maguknak és Székelyhídnak a sport világtérképén is.

Még egyszer gratulálunk!

 


Írta: Szamos Mariann