Jól szerepeltek a Phoenix válogatott karatésai Milánóban

 

Guba József világbajnoki ezüstérmes lett, a székelyhídi Phoenix Sportegyesület többi sportolója is eredményesen szerepelt az olaszországi Milánóban október 13–14. között megrendezett karate-vb-n a romániai válogatott színeiben. Nagyon erős mezőny jellemezte a XX. alkalommal megrendezett karate-világbajnokságot, amelynek a második napján Guba József (képünkön) a veterán, férfi (–)75 kg-os súlycsoport kumite (küzdelem) versenyszámában ezüstérmet szerzett. A székelyhídi sportoló eredményének kiváló voltát az is mutatja, hogy többek között legyőzte a 2011-es világbajnokot, a spanyol Alexander Calderont is.

 

 

A Phoenix Sportegyesület fiatal sportolói is jól teljesítettek. Az első napon Deák Gergő a VI. helyen zárt formagyakorlatban (kata), a többi karatékánk (Bokor Boldizsár, Flóra Beatrix, Flóra Fruzsina, Kriszte Tamás Hunor és Tóth Gardó Sarolta) is büszkén mondhatja, hogy kategóriájában a világ első tíz sportolója között van.

 

 

A phoenixesek a világbajnokság után sem tétlenkednek, hiszen az elkövetkező időszakban számtalan megmérettetés vár rájuk, amihez a szorgalom, lelkesedés mellett a sportkedvelő vállalkozók támogatására is szükség lesz.

 

 

Bede Mária