Fokozott figyelemmel követtem és követem végig a facebook-os bejegyzéseket és hozzászólásokat, a városi sportpálya körüli vita miatt. Anélkül, hogy bárkinek igazat adnék, vagy bárkit minősítenék, az egész dolgot nevetségesnek tartom. Ha valaki nem tudná az előzményeket, annak röviden csak annyit, hogy a focipálya pénteken le volt zárva.

 

Ez volt annak a szájkaraténak az alapja, amelyik még most sem zárult le teljesen. A pálya bezárásnak az oka nagyon egyszerű és ésszerű, hisz szombat délután a Székelyhídi Sportklub labdarúgócsapata, ötödosztályú bajnoki mérkőzésen fogadta a Margittai Electric Star együttesét. Ilyen esetekben a megyei labdarúgó szövetség szabályzata egyértelműen leírja, hogy a játéktér jól láthatóan felfestve, karban tartva és elkerítve (szurkolók csak kerítésen kivül) kell legyen. A pálya körüli munkákat – locsolást, meszelést, fűnyírást, szemétszedést, öltöző takarítást – egyedül az ott élő Oláh Róbert végzi, aki nem mellesleg a csapat egyik meghatározó játékosa is. Nem várható el tőle, hogy a fennt említett dolgokat, közvetlenül a meccs előtt végezze el. Ő is és mi is a csapat mellett dolgozók, el követtük azt a hibát, hogy nem szóltunk előre, hogy havonta kétszer péntek délutánonként le lesz zárva a játéktér a „civilek” előtt. De ahogy eddig sem volt és ezután sem lesz, NEM LESZ KISAJÁTÍTVA.

A pálya tulajdona a székelyhídi önkormányzaté, írásos határozatban a focicsapat az elsődleges használója. Eddig sem és ez után sem szedhet senki bérleti díjat és nem is lesz bezárva a stadion. Az edzések hétfőn és szerdán 16:30 – 19:00 óra között a gyerekeknek, kedden és csütörtökön 18:00 – 20:00 között pedig a felnőtteknek vannak tartva. De ahogy a játékosok eddig is boldogultak a futók mellett, ezután sem zavarja munkájukat a néhány kocogó ember.

A hétvégén kiderült, hogy a focit még mindig szeretik városunkban (szép számmal látogattak ki a nézők), végre saját fiataljaink játszanak a csapatban, engedjük őket dolgozni és toleráljuk kicsit egymást.

A végére pedig engedjetek meg egy személyes megjegyzést. Én nagyon örülök annak, hogy egyre több ember „mozog” Székelyhídon, öröm látni azt ahogy a gyerek edzéseket körbe futják a sportolni vágyó emberek. Egy kis személyes beszélgetés, többet ér akárhány facebookos bejegyzésnél, a pálya pedig a székelyhídiaké, megférünk egymás mellett!

 

Juhász György, a Székelyhídi Sportklub titkára