A két kisebb korosztály után február 14-én a székelyhídi sportcsarnokban, a közepesek fogadták Margitta, Érmihályfalva és Szentjobb csapatait. A négyes tornán mindenki játszott mindenkivel, húsz-húszperces meccset.

Még mielőtt a részletekbe jobban belemennénk, meg kell említenünk, hogy a szervezésbe kisebb hiba csúszott. Kommunikációs problémák miatt a margittaiak 14–15 éves fiatalokkal érkeztek, így elég egyoldalúvá váltak a mérkőzések számukra. Na de ha már eljöttek, három edzésnek megfelelő meccset játszottak, mindegyiken csak a gólarány volt a kérdés. Nem volt meglepetés a tornagyőzelmük, és még láthatjuk őket február 28-án, amikor tényleg ez a korosztály is megmérettetik.

Amilyen egyoldalú volt a harc a tornagyőzelemért, annál kiélezettebb volt a versengés a képzeletbeli dobogó második fokáért. Ezt végül a szentjobbiaknak sikerült megszerezniük, jobb gólarányuknak köszönhetően, Érmihályfalva előtt. Nos, ami a székelyhídi csapatot illeti, az nagyon negatív meglepetés volt. Az edzéseken sorra jól teljesítettek a fiúk, a minibajnokságot alig várták. Mint az edzőjük, bátran leírhatom, hogy semmi jel nem mutatott ilyen gyenge szereplésre. Nem az utolsó hellyel van a baj, de a mutatott játék, pontosabban a mutatott semmi, kicsit elkeserítő. Az edzésen gyakorolt dolgokból semmit nem valósítottak meg a srácok, ráadásul néhány ember hozzáállásával is komoly problémák vannak. Mint minden más vereségből, ebből is tanulni lehet. Ami egyelőre biztos, hogy az edzések nehezedni fognak, márciustól a heti két gyakorlás mellé egy másik futóedzés lesz kötelező, és legvégső esetben akár ki is lehet majd kerülni a csapatból. Antonio Carlos Ortega, a Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint „a sportban nincs garancia semmire, együtt kell élnem azzal, hogy ha nem teljesítem, amit várnak tőlem, rövid úton megválnak tőlem”.

Juhász György

A székelyhídi csapat tagjai

Ákom Sebastian, Antal Ştefan, Balogh József, Bartha Dominik, Elekes Kristóf, Hasznosi Ádám, Létai Gergő, Magyari Koppány, Májercsik Szilárd, Marinkás Krisztián, Mészáros Tamás, Raul Tătar, Újvári Dávid, Vígh Szabolcs, és a tornáról most hiányzó Kokovai Csongor.