Szerda délután, kellemes időjárási körülmények között, Nyírábrányban lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Székelyhídi Sport Klub nagy pályás labdarúgó csapata. A hazaiak már elkezdték a megye II.­ es bajnokságot, a vendégek még csak készülnek rá, talán ezért is volt kisebb meglepetés a székelyhídi győzelem.

Mint már sokan tudnak róla, az újonnan alakuló focicsapatunk, hosszú idő után újra benevezett az ötödosztályba. Ezért is volt fontos ez a mérkőzés, feltérképezni, hol is tart a felkészülés. Nyírábrány ­ Székelyhíd 1­2 ­ a vendégektől Deák Imre és Szűcs János voltak eredményesek. Papp Sándor játékosedzőnek, kialakult a végleges kerete, a húsz játékosból, három kapus van a csapatban, heten nem töltötték még be a huszadik életévüket és mindössze négyen vannak harmincon felül. „Ezzel a kerettel szemben, nem lehetnek magasak az elvárások ­ nyilatkozta Erdei Imre a klub elnöke viszont semmiképp sem szeretnénk a megye pofozógépe lenni. A mai meccs számomra kellemes meglepetéssel szolgált, a fiatalok a hetvenedik perc környékén fejben elfáradtak, fizikailag viszont végig versenyben voltak a hazaiakkal. Ha a bajnokságban is ezt a hozzáállást hozzák, akkor már elégedettek lehetünk”.

Papp Sándor: „az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, a játékunkban persze vannak még hibák, de azokat mindenképp javítani tudjuk majd. Tisztában vagyunk vele, hogy a bajnokságban ennél majd több kell, de az alapok meg vannak, reméljük szurkolóink türelmesek lesznek és jönnek majd az eredmények is.”

A székelyhídiak rögtön egy halasztással kezdték a bajnokságot, hétvégén, vasárnap Tataroson vár rájuk a szezonnyitó.

 


Írta: Juhász György