Újból bebizonyították a hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola ifjú sportolói, hogy a nagy szívnek és a sok munkának előbb-utóbb beérik a gyümölcse a sportpályán is. Ezt igazolva nyitottak a Toldys fiúk február 11-én a körzeti kézilabda-bajnokságon (melynek tétje a megyei bajnokságba való jutás volt), ahol fiatal koruk ellenére sok nagyhírű és méltó ellenféllel mérkőztek meg, többek között Érmihályfalvával és Székelyhíddal is. Bár a győzelmet a városi csapatok szerezték meg, a Toldys harcosok nem csüggednek, hiszen tudják, hogy az idő homokórája nem ellenük, hanem értük pereg, és igenis beteljesülhet az a nagy álmuk, hogy a környék legerősebb csapatai közé tartozzanak.
A lányok csapata február 18-án mérettette meg magát a körzeti bajnokságon, ahol igazi amazonokként küzdöttek, és bebizonyították, hogy van helyük a körzeti élvonalban, még akkor is, ha a fiúkhoz hasonlóan ők is a legfiatalabb versenyzők közé tartoznak.
A lányok körmérkőzéseket játszottak, így minden csapat találkozott egyszer minden csapattal, ami nagy összecsapásokat eredményezett. Parádés kezdéssel legyőzték a méltán híres székelyhídi csapatot, majd a sikeren felbuzdulva egy fergeteges játszmán csupán négy góllal maradtak alul a kiskereki csapattal szemben. Ezt követően a környék két legnevesebb csapatával, az érmihályfalviakkal és érszalacsiakkal játszhattak, akik ellen minden erőbedobással és méltósággal küzdöttek.
Ez a küzdelem nagyon szép játszmákat eredményezett, és bár arra nem volt elegendő, hogy a dobogó legfelső fokára álljanak, azért a körzeti bajnokság jogosan megérdemelt harmadik helyét sikerült megszerezni a Toldy Általános Iskola kézilabdás lányainak.
Zsigmond Levente