A Wild Hawk győzött a teremlabdarúgó Mini Bajnokok Ligájában

Véget ért a Mini Bajnokok Ligája teremlabdarúgó-bajnokságának második kiírása. Az előző évben tizenegy csapat indult, idén kilencen vágtak neki a küzdelmeknek. Sajnos most nem iratkoztak be az értarcsaiak, a csokalyi fiatalok és Érsemjén sem, viszont újoncként itt voltak a Nagyváradi Ifiak. A tavalyi dobogósok – a harmadik Kiskereki Victoria, a második Csokalyi Interstecs és a bajnok Diószegi Wild Hawk – mind itt voltak, a szervezők joggal várhattak idén is színvonalas mérkőzéseket.

A sorsolás szeszélyének is köszönhetően Kereki hamar kiszállt az érmekért folyó versenyből, előbb az Interstecstől, majd Diószegtől is elég komoly verést kaptak, a végén nemhogy a dobogóra nem fértek fel, meg kellett elégedniük az ötödik helylyel. Az már az elején látszott, hogy az újonc váradi Ifiakkal komolyan számolni kell, csak Csokalytól és Diószegtől kaptak ki, megérdemelten lettek harmadikok. Ami a két nagy esélyest, az Interstecset és a Wild Hawkot illeti, semmit nem bíztak a véletlenre, az utolsó fordulóra – az egymás elleni meccsre – mindketten százszázalékosan érkeztek. A végén a tavalyi évhez hasonlóan most is a diószegiek örülhettek, egy nagyon látványos és gólokban gazdag meccsen 9-6-ra nyertek, amivel sikerült megvédeniük bajnoki címüket.

Ami a többieket illeti, sajnos nem mindenki vette komolyan ezt a bajnokságot. Néhány meccs játék nélkül ért véget, nem jelentek meg a csapatok, a Sab Diószeget ezért ki is zárták. A tabella hűen tükrözi az eredményeket, aki kicsit komolyabban oda tette magát, mint a Tűzoltók vagy a Real Boys, annak meg is lett az eredménye. Kisebb csalódást okoztak a tavaly még Kan-Ászok néven szerepelt Székelyhídi Szépfiúk. Több fiatal játékosuk is a Törekvés megye ötödosztályú csapatában játszik, nem büszkélkedhetnek a megszerzett három pontjukkal.

A torna gólkirálya a Wild Hawk csapatától került ki, Szűcs Tibor 29 találattal végzett az élen, a legjobb kapusnak a nagyváradi Cristian Popot választották. Köszönet illeti még a két játékvezetőt, Csorba Gézát és Kozma Sándort, valamint a főszervezőket, Erdei Imrét és Todoszi Miklóst.

Összességében elmondható, hogy egy újabb sikeres teremfocitorna ért véget városunkban. Súlyos sérülés nem történt, atrocitások nem voltak, a szervezők ígérete szerint biztosan lesz folytatás. Előreláthatóan már idén novemberben elkezdődik majd a harmadik Mini Bajnokok Ligája, így elkerülve azt, hogy a meccsek időpontjai ütközzenek bármilyen nagypályás bajnokság mérkőzéseivel.

 

Juhász György

A bajnokság végeredménye:

  1. Wild Hawk
  2. Csokalyi Interstecs
  3. Nagyváradi Ifiak
  4. Tűzoltók
  5. Kiskereki Victoria
  6. Real Boys
  7. Sab Diószeg
  8. Kispályások
  9. Szépfiúk