A tőlük már jól megszokott ügyességgel teljesítettek a Székelyhídi Phoenix Sportklub karatésai, hiszen a román országos SKDUN karatebajnokságról a jelentkezett keret szinte minden tagja éremmel távozott. A Bukarestben március első hétvégéjén megrendezett versenyre az ország több mint negyven sportklubjának ezernyi sportolója nevezett be, a székelyhídi csapat junior korosztályig képviseltette magát a megmérettetésen.

Idén a Székelyhídról induló csapatot három lány (Flóra Fruzsina, Tivadar Andrea, Tóth Gardó Sarolta) és négy fiú versenyző (Bensicz Ádám, Deák Gergő, Kriszte Tamás Hunor és Kokovai Csongor) képviselte. Városunk hét versenyzője közül öten tértek haza éremmel, mindannyian kumitéban (küzdelem) jeleskedtek. A keret mindhárom színű éremből hozott párat, Kokovai Csongor pedig már zsinórban harmadjára lett országos bajnok, Tóth Gardó Sarolta és Kriszte Hunor Tamás ezüstérmet, Flóra Fruzsina és Bensicz Ádám bronzérmet szerzett. Versenyzőink rátermettségét az is bizonyítja, hogy a versenyzők, akik országos szinten dobogós helyen végeznek, azok az Európa- és világbajnokságon is szép eredményeket érnek el.

A Phoenix karatékái legközelebb a szintén Bukarestben megrendezendő Román Kupán szerepelnek majd május második hétvégéjén. A keret összetétele még kérdéses, hiszen a sportklub támogatók és anyagi fedezet hiányában nehezen tud mindenkit szerepeltetni ilyen rangos eseményeken. A Román Kupán való részvétel azonban nagyon fontos lenne a csapatnak, mert a későbbiekben megszervezendő világbajnokságra való kijutás az itt szerzett pontszámok alapján dől el. Mindenesetre mi gratulálunk ezekért a szép eredményekért az egész csapatnak és a továbbiakban is szurkolunk, hogy városunk hírnevét ilyen szinten öregbítsék.

Mészáros Emőke