Erasmus+ ifjúsági csereprogramot szervez Kezdjünk sportvállalkozásokba a gazdasági fellendülés érdekében elnevezéssel július 23–29. között városunkban a Székelyhídi Sasok Sportklub. A projektben harminchat (amelyből 14 NEET hátrányos helyzetű) fiatal fog részt venni hat országból: Észak-Macedóniából, Horvátországból, Litvániából, Magyarországról, Portugáliából és Romániából.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló ifjúsági csere során olyan műhelyek zajlanak, amelyek lehetővé teszik az üzleti terv teljes megismerését és megvalósítását (általános adatoktól a pénzügyekig). Előadások révén fedezik fel a résztvevő országok vállalkozói környezetét (sikertörténetek megosztása), két nagyváradi intézményt is meglátogatnak. A résztvevők kérdőívek készítésével beazonosítják a vállalkozói szférával kapcsolatos véleményeket, így a következtetések elemzése által jobban átláthatják a vállalati szektort, különösen a sport terén.

A fiatalok olyan tevékenységeken is részt vesznek, amelyek célja azon készségek fejlesztése, amelyek megkönnyítik elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon. Emellett blogot írnak, alapvető számítógépes programokat tanulnak meg önállóan kezelni.

Az egyesület várja olyan 17 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését, akiket érdekel a projekt tematikája, szívesen részt vennének egy interkulturális és sportokra is vonatkozó egyhetes tapasztalatcserén. Az érdeklődők rövid motivációs levél elküldésével a csvulturiisacueni@gmail.com e-mail-címre jelezhetik részvételi szándékukat, legkésőbb július 14-ig. A részvétel ingyenes, az étkezéssel, szállással és programelemekkel kapcsolatos költségeket az egyesület fedezi. További információk kérhetők az említett e-mail-címen vagy a 0753-890045-ös telefonszámon.


Írta: Ér hangja