Röppenő léptekről Szabad léptekre cserélték a nevüket

 

A tisztes harmadik helyet nyerte el Free Steps (korábbi nevén Flying Steps) székelyhídi hip-hop tánccsoport a 15. ECDS nemzetközi táncversenyen Budapesten. A felhívásra az interneten akadtak rá, s természetesen azonnal leadták a jelentkezésüket, megragadva ezzel az alkalmat, hogy átéljék első óriási sikerüket, maguk mögött hagyva így 11 másik, ugyancsak tehetséges csapatot. A május 6-án lezajlott versenyen mindössze hat táncos vett részt, (technikai okok miatt), bár a teljes csapat ennél jóval nagyobb számú, és az amatőr junior csoport kategóriában indultak.

 

 

A versenyzőket egy tíz tagból álló zsûri tekintette meg, majd pontozták a produkciókat. Köztük ott volt a Megasztár 6. szériájából ismert Bihal Roland, a Megasztár tánckar néhány tagja, az egykori Bestiák együttes énekesnői, illetve több nemzetközileg is elismert profi táncos.

A Zoltán Erika és férje, Robby D. által mûködtetett tánciskola-hálózat 15. alkalommal szervezte meg ezt a rendezvényt, melynek a pestszentimrei sportkastély adott otthont. Ez a vetélkedő jó lehetőség arra, hogy felfedezzék az amatőr tehetségeket, s azok összemérhessék erejüket egymással. Ugyanakkor a profi kategóriában induló versenyzők ösztönözni tudják a többieket, hogy még keményebben dolgozzanak a további sikerekért.

 

 

Ez a sikerélmény ösztönzőleg hatott a táncosokra a jövőt illetően. Azóta is szorgalmasan gyakorolnak, dolgoznak a fejlődésért, a további győzelmekért és a szebbnél szebb együtt átélt élményekért.

Mi ezúton is gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a továbbiakban.

 

 

Miért változtatott nevet a Flying Steps?

 

A Mészáros Ildikó által néhány éve alapított Flying Steps (= röppenő léptek) csapat új nevet is kapott: Free Steps (= szabad léptek) néven hallhatunk róluk a továbbiakban. A névváltoztatásra az adott okot, hogy kiderült, hogy már létezik egy Flying Steps nevet viselő híres hip-hop tánccsoport Németországban, így a székelyhídi táncosok nem viselhetik hivatalosan ugyanazt a nevet. De úgy látszik, az új név és persze a néhány év alatt elért hatalmas fejlődés meghozta a csapat sikerét.

 

Major Zsuzsa