Bronzérmeket hoztak haza

 

 

Fantasztikusan szerepeltek a székelyhídi A. C. S. Phoenix sportolói a németországi Halléban rendezett shotokan karate-világbajnokságon. Öt versenyzőnk közül  Bokor Boldizsár és Guba József bronzérmet érdemelt ki harcban. Utóbbi még egy 5. helyet is begyűjtött a formagyakorlatoknál, ahol Deák Gergő az előkelő 4. helyen végzett. „Mindenképpen elégedett vagyok ezekkel az eredményekkel. Annál is inkább örülök, mert ez volt az első alkalom, amikor a székelyhídi csapat részt vett egy világbajnokságon, ahová az önkormányzat segítsége nélkül nem lett volna esélyünk kijutni” – mondta lapunknak Guba József edző.

 

 

Gratulálunk sportolóinknak, további hasonló sikereket kívánunk!

 

 

Ér hangja

 

 

Miért jó, ha a fiatalok karatéznak?

 

Ezt is kérdeztük Guba Józseftől, aki szerint három fontos érv szól e japán küzdősport mellett:

1. Mindenképpen egészségükre válik a mozgás, a jó kondíció, még az ortopéd orvosok is ezt ajánlják a helyes testtartás érdekében.

2. A közösségi szellem fejlesztése, ami nagyon fontos. Teljesen másképp nő fel az a gyerek, aki csak a televíziót és a számítógépet nézi vagy éppen játszik rajta. A gyerek megtanulja a rendszerességet bevinni az életébe. A tiszteletadás és -kapás mind olyan értékek, amelyeket elsajátítanak a karatézók.

3. Fejleszti az akaraterőt, amelyet az élet más területein is fel lehet használni, harmonizálja a testet és lelket, kiegyensúlyozottabbá teszi a sportolót. Az önvédelem sem jön rosszul, ha néha olyan helyzetbe kerül az ember, de az igazi sportolók soha nem élnek vissza a tudásukkal.

 

 

B. Cs.