Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen sportrajongó városunkban, aki továbbkapcsol az Eurosportról vagy a Sport.ro csatornáról akkor amikor sportfavágóversenyt lát. Pedig mi helyiek rosszul tesszük ezt, hisz bármikor találkozhatunk itt ismerős arcokkal. Mint az elmúlt években, úgy az idén is több rangos belföldi és nemzetközi versenyen vettek részt a GV Team tagjai. Sajnos az anyagi lehetőségeik korlátozottak, így nem tudnak mindenhol megjelenni, pedig ahol részt vesznek ott szép sikereket is érnek el.
Nagy Botond csapatvezető büszkén mutatja be a csapat régi tagjait, Nagy Csongort, Dan Petrescut, Pálfi Károlyt (mindhárman székelyhídiak) és a bánffyhunyadi Costel Plest. Hozzájuk nemrégiben több fiatal is csatlakozott, név szerint Cser Szilárd, Balázsi Dávid, Sebastian Ulici, Sajó Ferenc és ªtefan Hodoroabă. Õk együtt kiegészülve a csapat körül dolgozókkal és segítőkkel közös szezonzáró bulin vesznek majd részt, ahol Nagy Botond, az egyesület elnöke és a csapat edzője díjazza majd az idén remeklő favágókat. „Ez évben először sikerült profitot termelni az egyesületnek – árulja el Boti –, ami főleg a színpadi bemutatóknak köszönhető. Több mint húsz helyszínen léptünk fel az idén országhatáron innen és túl, sokszor megdöbbentően magas nézőszám előtt. Ezért is jött az ötlet, hogy meghívjam a fiúkat a magyarországi Fráter-tanyára, ahol ünnepélyes keretek között tudom díjazni az idei legjobbakat. Évekkel ezelőtt, mikor elkezdtem az egészet, álmomban sem gondoltam arra, hogy eddig jutunk, Európa- és világbajnokságon részt vehetünk. Nagy a lemaradás az élcsapatok mögött, aminek elsősorban anyagi okai vannak – kevés fánk van az edzésekhez, nincs pénzünk az utazásokra – ennek ellenére maradéktalanul elégedett vagyok a srácok munkájával, büszke vagyok a csapatomra” – zárta Nagy.
Büszke is lehet a csapat mellett akár önmagára is, hisz idén áprilisban az Európa-bajnokság első etapján (a másik négyen nem tudott elindulni) az ausztriai Langslag városában nagy tuningolt láncfűrész (Hot Saw) kategóriában aranyérmet szerzett és az összetettben is remekül helyt állt, hisz 47 induló közül az előkelőnek mondható 11. helyet sikerült megszereznie. Következett a román bajnokság, melyet az Arad megyei Pécskán rendeztek meg. Nyolc versenyző jutott a főtáblára, akik közül öten képviselték a GV Teamet. Itt Nagy Csongor országos bajnok lett, Nagy Botond bronzérmes, Petrescu Dani negyedik, Ples ötödik, Cser Szilárd pedig hatodik helyen végzett.
„Az országos bajnokságon elért sikernek köszönhetően a világbajnokságon Innsbruckban négy versenyzőnk indulhatott – folytatja az edző. – 24 ország csapata indult, hat számban rendeztek versenyeket. Egyéniben Csongi szenzációsan szerepelt, mindaddig míg az ötödik számban igen előkelő pozícióban meg nem sérült, így búcsúzni kényszerült a további versengéstől. Sajnos ez a sérülés rányomta bélyegét a csapatversenyre is, hisz cserére kényszerültünk, de így is sikerült a 18. helyre elérnünk. Csongival talán a legjobb 12 is meg lehetett volna, de lényeg, hogy jól van és még nagy jövő állhat előtte ebben a sportágban.”
Összességében elmondható, hogy eredményes évet zárt a Székelyhídi GV Team, bemutatóiknak köszönhetően egyre többen ismerik meg őket, ezáltal talán városunkat is és lehet, hogy innentől kezdve egyre többen be-bepillantunk majd a sporttelevíziók favágóversenyeibe.


Írta: Juhász György