Az erős emberek Recsken rendezett nemzetközi versenyén a dobogóról épphogy lecsúszott székelyhídi Todoszi Öcsi „Toldó” és Kiss Attila kitartó munkájának lassan végre kezd beérni gyümölcse. Lapunk oldalain, televíziónkban is többször beszámoltunk már arról, hogy kis túlzással akár naponta hány mázsa vasat, betont emelgetnek ezek a srácok. Múlt havi lapszámunkban a cserkeszőllői versenyükről számoltunk be, azóta egy újabb nemzetközi megmérettetésen vettek részt, ezúttal a szintén magyarországi Recsken.

A Heves megyei településről mi más juthatna eszünkbe: 1950 októbere és 1953 ősze között a község melletti kőbánya közelében működött a recski kényszermunkatábor, a Rákosi-korszak mintegy száz internáló- és munkatábora közül a leghírhedtebb.

A Fekete László által alapított Natúr Erős Emberek Szövetsége sportolói nem kényszerből, pusztán kedvtelésből dolgoznak nagyon keményen. Öcsiék mellett egy magyarországi és három szlovákiai csapat versengett. Egy 260 kilogrammos ún. vaskofferrel szaladgáltak, 200, 240, 260 kilós vastömböket lépcsőztettek.

A verseny győztesei ezúttal is a házigazda magyarok lettek 25 ponttal, őket a szlovákok első számú csapata követte 17 ponttal. Öcsiék hármas holtversenyben 11 ponttal végeztek a szlovákok második és harmadik számú csapataival, közöttük így az időeredmény döntött. Két másodpercen múlt a dobogó legalsó foka, negyedikek lettek.

Elkeseredésre semmi okuk nem lehet a fiúknak, sőt erőt adhat nekik, hogy rövid időn belül két nemzetközi versenyen is részt vehettek. Öcsi elmondta, hogy végre most tartanak egy rövid pihenőt, aztán majd megújult erővel vágnak bele az újabb megerőltető edzéseknek és továbbra is bizakodnak, hogy valahol meg tudják mutatni majd magukat. Mint látjuk egyre közelebb a dobogó, szurkoljunk nekik, hogy hamarosan fel is állhassanak arra!


Írta: Juhász György