Összességében jó játékot, rengeteg kihagyott helyzetet és két gólt láthatott a székelyhídi közönség, a megyei bajnokság ötödik fordulójában lejátszott labdarúgó mérkőzésen. Szombaton délután közel százan látogattak ki a városi stadionba, ahol mind a szurkolókra mind a játékosokra kiváló „foci időjárás” várt. Mint ismeretes, sorozatban négy vereséget szenvedtek el fiaink, most igazi alsóházi rangadó várt a Törire, az egy pontot szerző Margittai Electric Star csapatát fogadták.

„Most vagy soha”, hangzottak el az öltözőben Papp Sándor játékosedző szavai, amihez a 3-4-3 felállás párosult. A mester és a nézők is elégedettel lehettek a srácok hozzáállásával, a hazaiak az első perctől beszorították a vendégeket, helyzetek sokaságát kialakítva. Öröm az ürömben, hogy ezek sorra ki is maradtak, így gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második játékrész sajnos ott folytatódott ahol az első abba maradt, csak nem akart megszületni az első gól. A félidő közepén mindenkiben meghűlt a vér, mikor a hazaiak játékosa – Jeremiás Sándor – , leghátsó emberként szabálytalankodott, ami után rögtön villant a jogos piros lap. Papp Sanyi rögtön váltott, egy csere után 4-4-1-re alakult a hadrend. Mire mindenki megijedt volna, hogy esetleg még baj is lehet, Madarász Gabika egy remek egyéni villanás után megszerezte a Törinek a hőn áhított vezetést. A bekapott gól után a vendégek kinyíltak ami sokba került nekik. Egy előre vágott labda után, a vendégek közül ketten is hibáztak, Deák Imre kilépett, majd magabiztosan értékesítette ziccerét, beállítva a 2-0-ás végeredményt.

Összességében megérdemelt a székelyhí győzelem, a jövőben azért jobban kell majd a helyzetekre figyelni. Győzelmével a Töri ellépett az utolsó helyről és a körbeveréseknek is köszönhetően alig van lemaradva a középmezőnytől. A következő fordulóban Barátkára látogatnak a fiúk – egy újabb alsóházi találkozóra -,ott is reális esély van a győzelemre.

A Szentmiklósi Toldy, az Alsólugasi Bihor otthonából hozta el mindhárom pontot, így négy ponttal a tabella tizedik helyén állnak.


Írta: Juhász György