A Székelyhídi Sport Klub labdarúgó-csapata, a tizenkettedik fordulóban az ötödik helyezett Vársonkolyosi Minerul együttesét fogadta. Az előjelek biztatásra adtak okot, hisz az utóbbi meccseken egyre jobban bele lendültek fiaink; Széplakot megverték, Révről egy pontot hoztak haza és a harmadik Felsőlugas otthonában is közel álltak a meglepetéshez.A hétvégi mérkőzésen sem mutatkozott meg a táblázaton található különbség a csapatok között. A kicsit esélyesebbnek tartott vendégek az első félidőben többször is veszélyeztették a Töri kapuját, de a hazaiak ellentámadásai is rendre veszélyesek voltak. Gólt egyiküknek sem sikerült rúgni, 0-0-ról jöhetett a második játékrész. Erre a 45 percre sokkal kevesebb helyzet jutott, de a kilátogató nézők így sem unatkozhattak egy percig sem, a lefújásig ki-ki meccset játszottak a csapatok.

Végül maradt a gól nélküli döntetlen, a hazaiak szempontjából ez volt a minimális célkitűzés, hisz végre sikerült feljebb lépni az utolsó előtti helyről, a körösréviek nagy arányú veresége miatt.
Az őszi utolsó fordulóban, vasárnap a hatodik Alsólugas várja majd a székelyhídiakat, Telegden lépnek pályára fiaink. Az utolsó meccsek látottai alapján, itt sem elképzelhetetlen a pontszerzés, kár, hogy most van vége a szezonnak, hisz felszálló ágban van a csapat.
Városunk másik csapata, Széplakon szenvedett minimális 2-1-es arányú vereséget, így át kellett adnia kilencedik helyét éppen a vendéglátóinak.


Írta: Juhász György