Először adta át az Érmellék sportolója-elismeréseket a helyi önkormányzat

 

Idén először részesültek elismerésben azok a székelyhídi sportolók, akik a saját sportágukban megyei, országos, illetve nemzetközi hírnevet szereztek városunknak. A helyi tanács február 12-i ülésén a testület 2010. december 15-i határozatát – amelynek értelmében Székelyhíd Város Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa az Érmellék sportolója-díjjal tüntette ki az arra érdemes sportolókat – Hegyesi Viktor tornatanár, helyi tanácsos, a tanács kulturális, sport- és szabadidős bizottságának elnöke, a Petőfi Sándor Elméleti Líceum igazgatója ismertette.
A kiváló eredményekért járó okleveleket és a szerény anyagi díjakat a következő sportemberek vehették át:
• Gődér Brigitta, az U19-es román női labdarúgó-válogatott tagja,
• Nagy Botond és Dan Petrescu, előbbi a román favágó-válogatott edzője és sportolója, utóbbi csapattagja, akik a 2010-es világbajnokságon képviselték Romániát,
• Rákóczi Gergő, aki kiemelkedő eredményeket ért el nemzetközi és nemzeti kettesfogathajtó bajnokságokon,
• Szenkó Renáta, a román U17-es női labdarúgó-válogatott tagja,
• Szilágyi Cynthia, a nemzeti bajnokságokon kiváló eredményeket elért sporttáncos és
• Varga Izabella, az olasz első osztályú női labdarúgó-bajnokság kiemelkedő sportolója.

Öregbítik a város hírnevét: az Érmellék sportolója kitüntetettjei

 

 

A kiváló sporteredményekért járó okleveleket és díjakat átadó Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy a sport a közösség és a tanuló ifjúság életében nagyon fontos szerepet tölt be, egyike azon területeknek, melyeken áldozatos munkával, néha lemondásokkal, egyéni, közösségi és országos szinteket érhet el az, aki valóban elkötelezettje a sport egy-egy területének. „Az ünnepeltek között van, aki a román első osztályú bajnokságban, van, aki Olaszországban ért el sikereket, van, aki országunkat világbajnokságon képviselte sikeresen. Ezek a fiatalok példaképként kell hogy szolgáljanak korosztályuk és mindannyiunk számára […] Büszkék vagyunk rájuk, és lehetőségünkhöz mérten támogatni fogjuk őket” – hangsúlyozta városunk elöljárója.

 

Fekete Evetke