A 6–14 évesek megállás nélkül, heti két alkalommal edzenek, fociznak a székelyhídi sportcsarnokban, míg a nagyok a megérdemelt (?) téli pihenőjüket tartják. Novembertől „költöztek be” a srácok a tornaterembe, decemberben pedig ajándékot is kaptak. A zsáknyi focilabda a németországi Kirchdorf am Innből érkezett, az ott élő Sommer vállalkozó család küldte. A csomagot Kovács János katolikus plébános, Székelyhíd díszpolgára juttatta el gyerekeinkhez.

Még a téli vakáció előtt fogalmazódott meg az ötlet, hogy a fiatalok korcsoportokra osztva mérkőzzenek meg más települések csapataival. Négy csoport alakult (6–8, 9–10, 11–13 év közöttiek és 14 év felettiek). Először, még decemberben a legkisebbek léptek pályára, Margitta és Szentjobb volt az ellenfél. A margittaiak 100%-os teljesítménnyel végeztek az élen, a szentjobbiakat 1-0-ra, a székelyhídiakat 3-0-ra verték. A második helyért egy nagyon változatos mérkőzést vívott a két csapat, hol a szentjobbiak, hol a hazaiak vezettek. Sajnos a vendégek cserepadja egy kicsit „hosszabb” volt, így ők nyertek 3-2-re és végeztek a második helyen. Nagyon biztató volt néhány hazai játékos teljesítménye, a vereség főleg az ebben a korosztályban lévő emberhiányra vezethető vissza. Kevés volt a cserelehetőség, a végére elfáradtak a fiúk. Ha netán van még a városban 6–8 éves, focizni vágyó gyerek, minden szerdán délután fél ötkor vagy szombat délelőtt tizenegykor csatlakozhat a többiekhez a helyi sporttelepen.
Január eleje a 9–10 éves korosztályé volt, hozzájuk már három csapat érkezett városunkba. Margitta és Szentjobb mellett ezúttal Érmihályfalva is csatlakozott a trióhoz. Mindenki mindenkivel játszott 20 percet. Kispályához és korosztályhoz képest nagyon kiegyenlített küzdelmeket láthattak a kilátogató nézők, nagyon minimális különbség volt a csapatok között. Egy picit talán a győztes Margitta emelkedett ki, de ők is veszítettek pontot. Eredmények: Székelyhíd–Érmihályfalva 1-1, Margitta–Szentjobb 1-0, Székelyhíd–Margitta 0-0, Érmihályfalva–Szentjobb 1-0, Szentjobb–Székelyhíd 2-1, Margitta–Érmihályfalva 4-1.
A nap végére bebizonyosodott, hogy alig egy év alatt nagyon sokat fejlődtek a székelyhídi gyerekek, hiszen a nagyobb települések ifjoncaival is fel tudják venni a versenyt. Náluk azért jóval több srácból történik a válogatás, a kezdő hatosuk mellett a kispadon is sok tehetség foglal helyet. Az eredmények nagyon biztatóak, a két döntetlen önmagáért beszél, a vereség is minimális. Nem szokásom kiemelni senkit a csapatból, viszont Kokovai Csongor, Nagy Erik és Oros Patrick nevét mindenképp megemlíteném. Előbbi két rúgott gólja mellett óriási mezőnymunkát végzett (ahogy mondani szokták vállán vitte a csapatot), utóbbi kettő pedig a védekezés mintapéldáját mutatta be. Kapusunk pedig kispályán mindig megbízhatóan véd. Ha hozzájuk fel tudnak nőni a többiek – amire minden esély meg van –, előbb-utóbb jönnek majd az eredmények is.
A tervek közt szerepel még két februári négy csapatos torna, a 11–13 és a 14 év felettiek is megmutathatják, hogy hol tartanak. Nagy öröm, hogy városunkban van utánpótlás, szeretnek focizni a fiatalok és igen komoly munkát is hajlandóak végezni!


A székelyhídi csapatok összeállítása
6–8 évesek: Majercsik Huba (kapus), Ambrus Levente, Bensicz Ákos, Boldog Alen, Cheregi Nándor, Daróczi Mátyás, Egeresi Bálint, Kiss Denis és Krizsán Bertold (mezőnyjátékosok).
9–10 évesek: Mészáros Tamás (kapus), Bíró Erik, Csáki Dávid, Dombi Dávid, Dudás Zsolt, Kokovai Csongor, Merka Sebastian, Nagy Erik és Oros Patrick. Hozzájuk csatlakozott három „kicsi”: Boldog Alen, Kiss Denis és Krizsán Bertold.


Írta: Juhász György, a gyerekek edzője