Nótaszó, jókedv, népviseletbe öltözött fiatalok lepték el Székelyhíd utcáit október 13-án, szombaton, ugyanis szüreti bálba hívogattak kicsiket és nagyokat egyaránt. A mulatság szüreti felvonulással indult, melyen mintegy félszáz fiatal vett részt.

A szüreti felvonulók első megállója a helyi kultúrotthon előtti tér volt, ahol a kisbíró rímekbe szedett versikével figurázta ki a város vezetőségét. A jelenlévők nagyokat derülhettek a kicsit csípősre sikerült rigmusokon.

 

Miután a táncosok bejárták a város összes utcáját, a mulatság a strandon folytatódott, ahol szépen feldíszített terem várta a bálozókat.

Természetesen nem hiányozhatott a már hagyománnyá vált szőlőlugast idéző dekoráció sem, amelyet szebbnél szebb szőlőfürtök és almák díszítettek. Viszont ez alkalommal is a szőlő- és almatolvajokat pénzbírsággal büntették. Az este folyamán árverésre bocsátották a fiatalok által készített szőlőharangot, amelyet 40 lejért vett meg Erdei Imre vállalkozó.

 

A bál különlegességének számított, hogy egy menyasszony is megjelent az eseményen. A bál végén bálkirálynőt választottak, ezt a címet Vígh Larisa nyerte el, aki számára barátja vette meg a legtöbb szépséglapot.

A bálozók hajnalig ropták a táncot a székelyhídi Silver együttes zenéjére.

 

 

Csorba Kinga