Laptoppal, videóprojektorral, fekete-fehér multifunkcionális nyomtatóval és egy mikrofont is tartalmazó hordozható akkumulátoros hangosító rendszerrel gazdagodott a Pro Érolaszi Egyesület. Mint arról korábban már beszámoltunk, az egyesület sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályáztatónál. A megnyert összegből olyan eszközök beszerzése volt a cél, melyek alkalmasak egy közösségi tér felszerelésére és berendezésére. Közösségi házukat, melyet a székelyhídi polgármesteri hivatal bocsájtott a rendelkezésükre, folyamatosan renoválják és szépítgetik, ez azonban eddig még jóformán üresen várta, hogy a közösség szolgálatára legyen. Az ott élőknek nagy szükségük van egy olyan térre, ahol gyerekek, fiatalok és felnőttek találkozhatnak, aktív időt tölthetnek együtt, tapasztalatokat cserélhetnek.

A támogatásból most megvásárolt eszközök nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a közösségi házukat valóban rendeltetésszerűen tudják használni. Céljuk, hogy sikerüljön egy olyan teret kialakítani, ahol a közösség minden tagja jól érezheti magát a különböző kulturális, közösségi programokon és eseményeken.

Az egyesület tagjainak jövőbeli terve, hogy az adott eszközökkel való felszerelést követően a gyerekek számára különböző foglakozásokat szervezhessenek, a fiatalok számára pedig néptáncpróbákat és táncházakat. Terveik között szerepel ugyanakkor a hagyományőrzés jegyében az egykori fonók hangulatát idéző események lebonyolítása, illetve szeretnének teret biztosítani kisebb családi, közösségi és kulturális rendezvényeknek, valamint fontosnak tartják, hogy minőségi időeltöltési lehetőségekkel szolgáljanak az idős generáció tagjai számára. A Bethlen Gábor Alapból megvásárolt eszközök hatalmas lépést jelentenek egy ilyen kis közösség életében. Nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a fenti terveket sikeresen megvalósítsák, és a jövőben sokkal több olyan eseményt szervezzenek, mely a közösség minden tagjának szól majd.


Írta: Ér hangja