Ünnepi istentisztelettel fejeződött be a hegyközszentmiklósi református templomban vasárnap július 31-én a Kosaramba fonom dicséretem című bibliahét. Az istentisztelet végén a gyerekek énekkel, történetek bemutatásával, aranymondások elmondásával tettek bizonyságot a héten tanultakról. A bibliahét a helyi általános iskolában zajlott naponta reggel 9 órától délután 13 óráig. A napi tevékenység, amely a gyerekek lelki épülésére szolgált, bibliai történek bemutatásából, énektanulásból, csapatépítő játékból állt. A napi történetekhez kapcsolódtak kézimunkák is. Mindennap más-más történettel ismerkedtek a gyerekek, amely épülésükre szolgált.

Hétfőn Árus László helyi református lelkipásztor áhítattal nyitotta meg a bibliahetet amikor Jótám meséje, A fák királyválasztása című történetet ismerhették meg a gyerekek, melyből megtanulhatták, hogy Isten milyen változatos ajándékokat készített számunkra, hogy fontos az egymás által való épülés.

Kedden Saul megtéréséről beszélgettünk, melyből azt a tanulságot lehetett leszűrni, hogy Krisztus követése feladatokkal jár. Szerdán Dávid bujdosása és Saul életének megkímélése volt a téma, rámutattunk arra, hogy mindig türelmesek és kitartók kell legyünk. Csütörtökön az ötezer ember megvendégelésének történetében megérthették, hogy egy gyerek is lehet Isten eszköze. Pénteken Krisztus megjelenése a Genezáret tavánál történetéből juthattunk arra a következtetésre, hogy Jézus megbocsát és feladattal bízz meg bennünket. Hiszem, hogy minden gyermeknek maradt valami, egy igeszakasz, kedves szereplő, helyszín, amire később szívesen emlékezik, amit hazavitt és tovább adott szüleinek, nagyszüleinek.


Írta: Béres Angéla