A Miss World Romania döntőjébe bekerült két székelyhídi lánynak, Máté Mónikának és Cuc Silviának (portréinkon) végérvényesen sikerült városunk nevét beírnia a román szépségipar nagykönyvébe. Ezután Romániában is egyre többen tudják, hol van Székelyhíd, és hogy a székelyhídi lányok méltán híresek szépségükről. A két középiskolás lány egy nagyváradi előselejtező után vehetett részt Románia egyik legrangosabb szépségversenyén, ahol az ország legszebb 30 lánya mérkőzött meg. Az előselejtező külön érdekessége, hogy bár megyénként általában egy-két jelölt jut tovább, Bihar megyét négy lány képviselte, ebből kettő Székelyhídról.

 

 

Mónika szülői és az ismerősök bíztatására vágott bele a modellkedésbe és később barátnője, Silvia is úgy gondolta, kipróbálja magát a kifutón. Mindkettőjük a nagyváradi Amalia Judea Art and Fashion (www.amaliafashion.ro) modelliskolába jár, ahol kifutón való járást és koreográfiákat tanulnak, valamint számos hasznos tanáccsal és munkalehetőségekkel látja el őket tanárnőjük, Amalia Judea. Két év közös munka után, pedig a modelltanoncok akár oklevelet is szerezhetnek, amit a későbbiekben hasznosíthatnak majd ezen a téren.

 

 

A lányok rendszeresen vesznek részt helyi tervezők és üzletláncok bemutatóin, számos tapasztalatot szereztek és rengeteg új személyt ismertek meg munkáik során. Mutattak már be a monacói hercegi család divattervezőinek ruháiból, és minden év nyarán ők mutatják be a jövő divattervezőinek ruháit, a nagyváradi divattervező szakosok ruhakreációit is.

Mit ajánlanak a lányok azoknak, akik esetleg érdeklődnek a modellkedés iránt: legyél legalább 1,70 cm magas, arányos testalkatú és elég bátor, hogy felkeress egy modellügynökséget.

 

 

És hogy mit hozhat a jövő? Azt, még a lányok sem teljesen tudják, de úgy érzik, amíg lehetőség van rá, hobbiszinten szeretnének továbbjutni a megkezdett úton. Aztán még, ki tudja, lehet, hogy például egy Vogue-címlapról fognak majd visszamosolyogni a divatkedvelőkre.

 

 

Ványa Blanka