A kártyajátékok és a sakk szerelmesei a Petőfi Sándor Elméleti Líceum épületében adtak találkozót egymásnak. „Idén május elsején már rendeztünk egy hasonló bajnokságot, ám akkor nem volt túl nagy az érdeklődés iránta. Most viszont három asztal (csapat) hat-hat játékossal indult, olyanok is akadtak köztük, akik a környékbeli falvakból és városokból érkeztek” – tudtuk meg a pókerbajnokság játékvezetőjétől, Nagy Mátyástól, akinek szervezői munkáját Milotai Sándor és Nagy Csongor segítette. A legszerencsésebb lapokat vélhetően Varga László Krisztiánnak, Nagy Csongornak és Bozsóky Istvánnak oszthatták ki, hiszen ők lettek a rendezvénysorozat legjobb pókeresei.

 

 

Egyébként a húsz versenyzőt vonzó krucsabajnokság szervezője, Todoszi Miklós úgy véli, hogy az Érmelléki Ősz alkalmával megtartott kártyabajnokság immár hagyománynak tekinthető.

 

 

Ezzel párhuzamosan az ifjú sakkozók törhették a fejüket a következő lépéseken az iskola egy másik termében. Törő Attila diák, szervező lapunk kérdésére elmondta, nagyon sajnálják, hogy felnőttek nem jelentkeztek erre az igen nemes szellemi vetélkedőre. Gyerekek is csak kilencen indultak, ők mind annak a sakk-kurzusnak a hallgatói, ami két hónapja indult Veress János sakkmester vezetésével. (A legfiatalabb játékos 11, a legidősebb 16 éves volt.) A fiúk közül Zsisku Mihai, Szegecs Dávid, Törő Attila és Czirják Balázs a legleleményesebbek sorrendje, a lányok 64 kockán folyó párharcát Mădălina Nan nyerte meg Zsisku Cristina előtt.

 

 

Pap Enikő