Hároméves születésnapi partit tartott december 10-én a Flying Steps, Székelyhíd első és egyetlen hiphop tánccsapata a helyi munkásklubban. Az érdeklődők egy valóságos időutazáson vehettek részt a csapat történetének kezdeteitől a jelenig. Felelevenedtek jeles pillanatok, az első fellépés (2009. február), a Ki Mit Tud?-os szereplések (melyeken a csapat minden alkalommal jól vette az akadályokat), régi- új barátságok, és persze a legnagyobb esemény a csapat életében: a „kistestvér” megszületése, ami a Flying Stars nevet kapta.

 

 

Az idők során sokat változott a Mészáros Ildikó által alapított csapat összetétele is, tagok jöttek, tagok búcsúztak el, de mindenki számos emléket hagyott maga után, amelyekre jól esik visszaemlékezni. Fontos szerepük volt a régi táncosoknak is, hisz elsősorban nekik szólt a mûsor. A régiek mellett helyet kaptak az újak is, akik többek közt életük első táncát mutathatták be a mindent jelentő deszkákon. Előadásuk fergeteges sikert aratott.

 

 

Habár voltak kisebb bakik és botlások, de ahogy a csapat mottója is mondja: „Ha a lábunk nincs is mindig a helyén, de a szívünk ott van.” Az újoncok mellett a régi táncosok is igen izgultak, hisz „szívükkel a torkukban” adták elő első egyéni és páros táncprodukcióikat, amelyeket szintén nagy érdeklődéssel és ovációval fogadott a közönség.

A mûsort egy különleges PowerPoint-bemutató zárta, ami a csapat történetét mutatta be képekben. Ezen egyaránt igen sokat derültek a régi és új táncosok. Nyilván nincs születésnap torta nélkül, hisz mikor kialudtak a fények, nagy szikrákat szórva tûzijátékkal nagy szülinapi torta érkezett a terembe a közepén egy tánccipővel.

 

 

A szülinapi buli nem lett volna igazi, ha nem lett volna bulizás is, ezért a táncosok munka után megpihentek, és baráti uzsonnára invitálták a régi tagokat. Volt itt fotózkodás, pletykálkodás, evés-ivás, a végén pedig búcsúzkodás közben elhangzott: „jövőre veletek ugyanitt”!

 

 

Ványa Blanka