Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság sajtóközleménye

Évezredes természeti és táji értékeink védelme érdekében a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alapfeladata a természetvédelmi bemutatás, környezeti nevelés és szemléletformálás. Az igazgatóság az elmúlt hónapokban a legfiatalabbak, célzottan az óvodás és iskolás korosztály számára készíttetett olyan ismeretterjesztő anyagokat, melyekkel az online világot jól használó nemzedék számára hozza közelebb természeti értékeinket.

A Natura 2000 Game Klub telefonos applikáció és webes játék, az Alma Együttes videóklipje és zenéi, vagy akár a Kecskemétfilm Stúdió által készített rajzfilm mind-mind játékos formában, befogadható módon ismerteti meg a védett fajokat és élőhelyeket. A Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely Egyesület őszi daruhúzást megörökítő természetfilmje és káprázatos felvételei is magával ragadó hangulatot teremtenek a legkisebbek számára is.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság három megyére kiterjedő működési területén lévő Natura 2000 területek bemutatásához elnyert európai uniós projekt keretében mobil és állandó kiállítási anyag, interaktív szabadtéri játékok, információs táblák, magaslesek kivitelezése történik meg, amelyek segítik a Natura 2000 területekkel kapcsolatos információk feldolgozását, a jelölő fajok és élőhelyek bemutatását. Többféle oktatási segédanyag és különböző nyomtatott kiadványok készülnek még, így az ismeretek átadását egészen az óvodás korosztálytól a felnőttekig valósíthatjuk meg. Aki további ismereteket szeretne, Igazgatóságunk honlapján a Natura 2000 aloldalon tájékozódhat az Európai Unió természetvédelmi hálózatáról és annak magyarországi elemeiről.

Szeretnénk kincseinket megmutatni minden korosztálynak, mert valljuk, hogy megvédeni csak azt lehet, amit ismerünk. „A Natura 2000 területekkel kapcsolatos tájékoztatás, bemutatás és szemléletformálás egységes eszközrendszerének kialakítása a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén” című KEHOP-4.1.0-15-2016-00012 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló eredményeinket Igazgatóságunk honlapján találhatják meg (hnp.hu/környezeti nevelés/fogyasztható tartalom), valamint a legnagyobb videómegosztó oldalon megtekinthetik Hortobágyi darumesét és a „Darumadár fenn az égen” című alkotás rövid előzetesét.

A kedvezményezett neve: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A projekt címe: „A Natura 2000 területekkel kapcsolatos tájékoztatás, bemutatás és szemléletformálás egységes eszközrendszerének kialakítása a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén”

A projekt azonosító száma: KEHOP-4.1.0-15-2016-00012

A szerződött támogatás összege: 451 000 000 Ft. A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma:2020. december 30.

További információ:

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

e-mail: kommunikacio@hnp.hu

www.hnp.hu


Írta: Ér hangja