A nyári szezon ellenére Vedresábrány községben folyamatosan dolgoznak. Több beruházás is folyamatban van, ezek mellett számos akció is zajlik a településen. Ez utóbbiak közül sorol fel néhányat Barcui Barna, a község polgármestere.

Sikerült beindítani a nagy lomtalanítási akciót, amit örömmel fogadott a lakosság – közölte az elöljáró. Ezt az akciót továbbra is folytatják, évente két-három alkalommal ismét megszervezik, ugyanis erre megvan a lehetőség és az igény is. Vedresábrány község is beiratkozott a megyei köztisztasági versenybe, amelyen eddig már több tonna szemetet, tizenhat pótkocsit töltöttek meg.

Ugyanakkor zajlik az utak további aszfaltozása, jelenleg a vízelvezető hídjait öntik. Barcui Barna kifejtette, már csak néhány engedélyt várnak a szennyvízcsatorna hálózatának kivitelezésére, ami egy nagyon hosszú folyamat volt, több mint öt évet vett igénybe. „Mivel eddig az időjárás igazán kedvezett a zöldtületeknek, vásároltunk egy új fűnyírót és kaszagépet, melyeket már több alkalommal használtunk is az utak mentén és számos zöldövezetben, köztereken” – nyilatkozta az elöljáró. Megvásárolták az iskoláknak, óvodáknak, az idősek otthonának, valamint a hivatalnak szükséges téli tüzelőt, körülbelül 220 köbméter tűzifát. Folyamatban van az érfancsikai volt szövetkezeti üzlet (bolt) megvásárlása. Jelenleg a dokumentumok elkészítése zajlik.

Barcui Barna arról is tájékoztatott, hogy az idén is elmarad a falunapi rendezvény, de megemlékezést tartanak ökumenikus istentisztelet keretében a monospetri római katolikus templomban, majd megkoszorúzzák a templomkertben található emlékszobrot.


Írta: Ér hangja