A Nagyváradi Kabarészínház szórakoztatta a hegyközszentmiklósi művelődési ház közönségét nemcsak frappáns és időszerű jelenetekkel, hanem ének- és táncelőadásokkal is február második hétvégéjén. Betekintést nyerhettünk Hacsek és Sajó kávéházi civakodásába, a félrelépett feleségek lelepleződésébe és hallhattuk a ’80-as évek slágereit, melyekre a táncosok nagyszerű koreográfiákat mutattak be.
A társulatot a Hegyközszentmiklósért Egyesület és az RMDSZ együttműködése révén sikerült meghívni. A szervezőktől azt is megtudtuk, hogy havi rendszerességgel szeretnének ehhez hasonló, kisebb előadásokat elhozni a színházba, amely az ilyen jellegű eseményeknek megfelelő otthont adhat.
A rendszerességet Meleg Vilmos művész úr is említette, amikor a nagyváradi kabaré jelenlegi helyzetéről kérdeztük: „Mi folyamatosan szeretnénk kabarét bemutatni, tehát nem csak alkalmilag, ahogy az utóbbi évtizedekben volt. Állandóan jelen volt Nagyváradon a kabaré, de általában csak szilveszterre készült el egy kabaréműsor vagy két-, háromévenként. Nem volt ez folyamatos” – mondta a színész.
A beszélgetés során szóba került a nyolctagú társulat jelene és jövője is. A színészcsapat nem csak Nagyváradon és környékén mutatkozik be előadásaival, de számtalan meghívást kap Magyarországról és Erdély távolabbi városaiból is.
Az utazást, díszleteket és szükséges felszerelést önerőből teremtik elő, repertoárjukat pedig bővíteni szeretnék, hogy egy helyre többször is eljuthassanak más-más előadásokkal. Reméljük, hogy hamarosan Székelyhídon is láthatjuk őket.
Bíró Orsolya