A táncos lábaké volt a főszerep vasárnap délután a sportpálya színpadán

 

Először a nemrégen alakult bihardiószegi Táncmanók és a székelyhídi Kölyök Dance közös műsorát tekinthettük meg, majd ezt követően a bihardiószegi Tini Dance Center táncosai foglalták el a színpadot. Oláh Katalin, a táncosok koreográfusa végig a gyerekekkel volt a színpadon, együtt táncolt velük, bátorította őket. Mindkét kicsi gyerekekből álló tánccsoport színes és pörgős műsorokat adott elő.

 

Ezek után a székelyhídi  B612 tánccsoport vette uralma alá a színpadot, akik idén tavasszal kapták ezt a nevet elődeiktől. Az eddigi években Kölyök Dance néven ügyeskedtek, de az évek során kiérdemelték a B612, a nagyobb korosztály címet. Ők angol valcerrel kedveskedtek először a közönségnek.

 

 

A modern táncok után, kis pihenőként a nagymajtényi Gemejnzan  tánccsoportot köszönthettük először az Érmelléki Ősz színpadán. A csoport 2004-ben alakult, előadnak német, magyar román, cigány és modern táncokat is. A közönség ezen alkalommal sváb táncokat tekinthettek meg kilenc nagymajtényi lelkes, fiatal pár előadásában.
Ezt követően a Flying Steps és a Flying Stars tánccsoporok előadását élvezhette a közönség. A Flying Stars csoport a kezdő csapatból alakult ki, ebben a csoportban bizonyítanak a kisebb táncosok. A Flying Steps csoport immár három éve állandó vendége az Érmelléki Ősz rendezvénysorozatnak. A csapat vezetője, Mészáros Ildikó remek hip-hop táncokat alkot a csapat számára.

 

Az ismételten fellépő Tini Dance Center és a B612 tánccsoportok előadása után az idén alakult a bihardiószegi Rocksztárok nevű tánccsoport is színpadra lépett, szintén Oláh Katalin koreográfus vezetésével. Többek között a Vámpírok bálja című táncot láthattuk, valamint még sok más érdekes és gyönyörködtető koreográfiát.

 

A táncosok sorát a Control Dance tánccsoport zárta. A fellépőktől igazán igényes és művészi produkciót láthatott a közönség.

 

 

Fazekas Evelin