Április 6-án a székelyhídi kultúrház kistermében utazási élménybeszámolónak lehettek szem- és fültanúi az odaérkezők. Az előadó Sóki Béla matematika szakos tanár volt, aki szakképzett idegenvezetőként kalauzolt bennünket végig Izrael legfontosabb településein, saját tapasztalataival fűszerezve a bibliai és történelmi tényeket. Bár kis létszámú, de igen lelkes csapat vette birtokába azon a délutánon a kistermet, hogy az előadó segédletével részesei lehessenek egy csodálatos körutazásnak. Az élmény nem maradt el. A színpompás képek, pontos leírások, egyéni tapasztalatok megtették hatásukat, és néhány óra erejéig mindenki elutazhatott Izraelbe, hogy számos információval és érdekes tudnivalóval térjen vissza a szürke hétköznapokba.

 

Felelevenedett számos bibliai történet a kánai menyegzőtől egészen a keresztútig, láthattuk a csodálatos kenyér- és halszaporítás helyét, a Genezáret-tavat, mely Jézus tanításainak egyik fő színtere volt.

Minden városról megtudhattuk a hozzá kapcsolódó legendákat, de történelmi múltja és a földrajzi látványosságok, érdekességek leírása sem maradt ki a nagyon precíz bemutatóból. Megismerhettünk számos templomot, műemléket és mindenki kedvére válogathatott a hatalmas információáradatból.

 

 

Az élménybeszámolót a személyes tapasztalatok és érzések leírása fűszerezte meg igazán. Külön érdekességnek számított, amikor az előadó arról mesélt, hol élte át azt a vallási áhítatot, melyet hasonló helyek nyújtanak egy keresztény embernek. Nem volt meglepő, hogy nem a legismertebbek és legnépszerűbbek gyakorolták rá a legnagyobb hatást, hanem például a Genezáret-tó, ahol napi szinten képződik vihar, a tó földrajzi fekvéséből kifolyólag és felelevenedik a nagy bibliai viharok képe az utazó képzeletében.

 

 

Az utazás kedvelőinek jó hírrel szolgálhatunk. Az élménybeszámolónak lesz folytatása is. A következő úti cél Egyiptom, melyet májusban mutatnak majd be. Nincs szükség sem útlevélre, sem több ezer euróra, csak egy pár órára kell megálljunk a nagy rohanásban. A rendezvény pontos időpontját plakátok hirdetik majd, tehát nem árt szemfülesnek lenni. A rendezők mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak az ingyenes utazásra!

 

 

Ér hangja