Az idei Bihar megyei sajtódíjak közül az Iványi Ödönről elnevezett pályakezdő díjban részesültek az Ér hangja havilap és az Ér Tv munkatársai. A 2012-ben alapított sajtódíjakat minden évben a magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakjának, Ady Endrének születésnapján, november 22-én adják át.

A nagyváradi Ady Endre-emlékmúzeumban tartott díjátadón Imre Zoltán, az Ady-emlékmúzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Ezután Rácz Éva, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE) elnöke vette át a szót, beszédében méltatva a díjazottak munkásságát és kiemelve az Ady publicisztikája által teremtett nagyváradi újságírás élő hagyományait, fontosságát.

A Fehér Dezső-életműdíjat a szakmában sokat bizonyított Simon Judit újságíró vehette át, akinek munkásságát Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője foglalta egy csokorba. Nem volt könnyű dolga, hisz a díjazott alapítója és munkatársa volt Bihari Naplónak, a Krónikának, az Erdélyi Riportnak, a Brassói Lapoknak, melyeknek hasábjain interjúi, portréi, színházi kritikái és politikai anyagai bizonyítják a szakma iránti alázatát, tehetségét.
Bokor András szakmai díjat kapott a Bihar Napló munkatársa, Ciucur Losonczi Antonius, őt saját főszerkesztője, Rais W. István laudálta. Megbízhatóság, tényekre való alapozás, munkabírás, precizitás, szakmai alázat fogalmai dicsérték a kitüntetettet.

Végül, néhány éves újságírói és digitális médiában való tevékenységünk révén mi – az Ér hangja és az Ér Tv csapata – részesültünk az Iványi Ödön pályakezdő díjban. Munkánkat a lapunk hasábjain és adásaink interjúiban többször feltűnő Szabó Ödön parlamenti képviselő, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke méltatta. Beszédében kiemelte, hogy a digitális média érmelléki úttörőinek számítunk, hisz az Ér Tv adásai által az internetes hozzáférés révén nemcsak szűkebb hazánkban az Érmelléken tudósítunk, hanem hírt közlünk az e tájról elszármazottak felé is, akik ez által informálódnak a szülőföld történéseiről.

Szerkesztőségünk számára megtisztelő, hogy számon tart minket a szakma, hogy e díj által is munkánk visszaigazolásra talált. Számunkra a legfontosabb az olvasó, a néző hiteles tájékoztatása „az Értől az Óceánig”, és még azon is túl.