Hajdúböszörményi vendégek, „találó” beszédek és koszorúzás a hivatalos megnyitón

 

Libbenő lila kisszoknyákkal, dobokkal és trombitaharsogással nyitotta meg kapuit az immár nagykorúvá vált Érmelléki Ősz rendezvénysorozat péntek délután.

 

Kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztatta a Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar és Hajdúböszörményi Mazsorettegyüttes előadása az ünnepi köszöntők megkezdése előtt, akik remek hangulatot teremtettek a központ utcáin.

 

 

A XVIII. Érmelléki Ősz hagyományőrző, kulturális és sport-rendezvénysorozat megnyitójának első felszólalója Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere volt. A városvezető kiemelte: „Ez a hétvége a szórakozásé, az ünneplésé. Mindenkinek jól kell éreznie magát. Az ünnepben az ember a szabadságát élheti meg, hisz az ember szabadságra született. Emberek vagyunk, ünnep nélkül nem élhetünk. Az ünnep az emberi lélek öröme.” A polgármester beszédét a „örüljünk annak az életkornak, amelyben élünk, éljük meg annak minden örömét” gondolattal zárta.

 

 

Őt követően Cseke Attila Bihar megyei RMDSZ-es szenátor ragadta meg ünnepi köszöntőjének már első mondatával a közönség figyelmét: „Engedjék meg, hogy egy találós kérdéssel kezdjem. Tudják, mi a különbség az egér és a mókus között? Az, hogy a mókusnak jobb a promóciója.” A honatya arra kérte a tisztelt hallgatóságot, hogy becsüljék meg a szervezők fáradságos munkáját: „Felvetődik-e bennünk, hogy mi is segíthetnénk? Amit a szervezők letettek az asztalra, az igenis hiteles. Ha mi a rendezvény végén ezt elmondjuk, akkor hiszem, hogy a szervezők fürge kis mókusokká válhatnak.”

 

 

 

Következő momentumként a székelyhídi Búzavirág népdalkórus összeállítása bűvölte el a közönséget, majd Marilyne Rosser, a belgiumi testvérvárosi szövetség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

 

 

 

 

A megnyitó záróakkordjaként a Turul emlékművön helyezték el az emlékezés koszorúit Béres Csaba polgármester, Cseke Attila szenátor, Kővári Gyöngyi és Béres Attila helyi tanácsosok, Csorba Kinga és Magyari Attila az RMDSZ részéről, Karancsi Béla, a Történelmi Vitézi  Rend helyi elnöke, illetve Erdei Imre elnök és Beke Boglárka a Pro Székelyhíd Egyesület nevében. A koszorúzás ideje alatt a Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar biztosította a színes zenei aláfestést.

 

 

Mészáros Klaudia