Zenés utazás és filmbemutató a múzeumban

 

Különleges élményekkel gazdagabban távozhatott a művészetkedvelő közönség a múzeum épületéből péntek este. A művészeti tobzódás közönsége előbb a Mjúzikell elnevezésű zenés utazáson vehetett részt Molnos András-Csaba és Borbély B. Emília vezetésével.  A temesvári Csiki Gergely Állami Magyar Színház vendégművészei néhány közkedvelt dallammal ajándékozták meg a nagyérdeműt a musical, az operett és az örökzöld slágerek birodalmából.

 

 

 

 

Az est további részében a vendégek megnézhették a székelyhídi Griffiti Dráma- és Filmműhely közreműködésével és Hevesi Zoltán székelyhídi tanár vezetésével az Örkény-centenárium alkalmából készült Sóhajnak beillő szózat című, 16 perces kisjátékfilmjét. Az alkotás Örkény István világlátásán keresztül vázolja a kelet-közép-európai ember abszurd élethelyzeteit a XXI. század viharában. Érdeklődésünkre a forgatókönyvíró-rendező elmondta, a film forgatásán tizenegy színész és négy technikai munkatárs vett részt.

 

 

 

 

A művészeti est zárásaként levetítették a budapesti D1 Tv félórás összeállítását az Örkény-centenárium alkalmából 2012 áprilisában szervezett versenyről, amelyet a székelyhídi Griffiti Dráma- és Filmműhely nyert meg.

 

 

B. J. R.