Ez a mottója annak a 270 ezer euró támogatást  nyert  pályázatnak, melynek lényege a a határon átnyúló, hatékony kommunikáció kialakítása Székelyhíd és Hajdúböszörmény szakemberei között. A együttműködési program fő célja, a két ország határa mentén élőket közelebb hozni egymáshoz. A pályázatnak köszönhetően többek között húsz romániai és tíz magyarországi médiaképzése valósult meg, akik az újságírás, televíziózás, internetes rádiózás és média a weben témakörökben kaptak ismereteket. Ez a képzés lehetőséget nyújtott a székelyhídi Ér Hangja havilap stábjának új ötletek megvalósítására az újságban és a honlapon.  Az ismeretek elsajátítása megtörtént. Már csak a napi gyakorlat maradt hátra, amit az itt „összeverbuválódott” csapat együtt fog megvalósítani a havilap továbbfejlesztése, valamint egy helyi tévé és rádió kialakítása érdekében.

 

A projekt oktatója, Horváth-Fehér Ildikó és Aszalós Tímea, az Ér Hangja főszerkesztője  is egyetértett abban, hogy a program szakmai és emberi kapcsolatokat alakított ki a két város között.

 

 

Béres Csaba Székelyhíd, és Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere hasonlóan látja a közös munka lehetőségeit. Mindketten a kulturális programokat, illetve a médiumok együttműködését helyezték előtérbe. Jó példa volt erre a székelyhídi Érmelléki Ősz programsorozat is, ahol számos hajdúböszörményi művészeti csoport mutatkozott be a helyi lakosságnak, ezzel hidat teremtve a két város között. Nyilatkozatukból az is kiderült, hogy a terveik között szerepel a turisztikai és gazdasági együttműködés kiépítése is, amelyre reményeik szerint a 2014-ben kezdődő új uniós programok  széleskörű lehetőséget nyújtanak majd.

 

 

Ványa Blanka