Megszervezték a családosok találkozóját a székelyhídi római katolikus plébánián március elején. A családpásztoráció néven zajló találkozót, a családosok vasárnapját a nagyváradi püspökség szorgalmazta, hogy a hit évében foglalkozzanak többet a hívekkel a családokkal. A püspökség előre kiadja a terveket, témákat ezekre a vasárnapokra, amelyek vezérfonalként szolgálnak. Első alkalommal szép számmal jöttek el a hívek erre a délutáni találkozóra, még kicsi gyerekeket is hoztak, akikkel a vallástanár foglalkozott. A találkozón Duma Ferenc plébános lelki táplálékként a II. vatikáni zsinat határozatát és a miserendet magyarázta a hívek számára, testi táplálékként kalácsot, teát, szolgáltak fel.

 

 

Elhangzott: fontos, hogy az egyház tudjon lépést tartani a tudománnyal és a technikával, hogy tudja a híveket cselekedet által megmozgatni, buzdítani a hitre. A téma felvetése után kötetlen beszélgetés következett, amely során a pélbános a hívek kérdéseire válaszolt.

 

Az ilyen jellegű találkozókba jó lenne minél több családot bevonni, hogy bekapcsolódjanak a gyülekezeti életbe, és ne csak hallgatói legyenek a misének, hanem tudják megélni az Ige tanítását.

 

 

B. A.

 

A hit éve

XVI. Benedek pápa tavaly októberben hirdette meg a hit évét és két fontos célt jelölt ki hívei számára. Egyik: a római katolikus hívek mélyedjenek el jobban hitük lényegében, teljes szívből keressék a Krisztussal való élõ kapcsolatot. A másik cél: fordítsák figyelmüket embertársaik felé, hirdessék a Krisztust.