A frissen alakult irodalmi kör megtartotta első gyűlését, ahol névválasztás és témaválasztás mellett rögtönzött táncbemutatóra is sor került, valamint a résztvevők választ kaphattak „az élet nagy kérdéseire” is. Sok munkát és gondolatot fektettünk ebbe az irodalmi körbe. Tervezgettük szépítgettük, mint saját gyermekünket. Végül jó szülőhöz méltón útjára indítottuk, hogy állja meg a helyét egyedül is a nagyvilágban. Az első gyűlés kis létszámban és baráti hangulatban telt. Bár az érdeklődés nem volt eget rengető, de bízunk abban, hogy egyre növekvő eredményt fog mutatni a közeljövőben. A feldobott alapötletre, vagyis a K.I.K. rövidítésre probáltunk jólcsengő szavakat keresni. Felvetődött a kulcs, kréta, kalap, kilincs, klikk és még sok egyébb kifejezés, de végül a választásunk a kukára esett. Így örömmel jelenthetem a Kuka Irodalmi Kör megszületését. És hogy miért éppen kuka? Úgy gondoltuk, hogy a minket elárasztó sok gagyi szemétből mi megpróbáljuk kiválasztani az értékeket.

A névválasztás mellett megvan a következő kör témája is: a világhírű író, Paolo Coelho Veronika meg akar halni művére esett választásunk.

Ezen sok ötlet kiagyalása után helyet kapott a szórakozás is, így a kör spontán táncestbe, valamint nagy röhögésbe torkollt néhány szomszédnénis poén megtekintése után.

Sokat gondolkodtunk azon is, hogy mivel népszerűsíthetnénk a székelyhídi lakosság körében irodalmi körünk, de sem az ingyen italosztás, sem a meleg tea, sem egyéb ötlet nem bizonyult az igazinak, úgyhogy ajánlónak csak a fentebb említettek szolgálhatnak. Ha úgy érzed, szeretnéd kicsit jól érezni magad, belefáradtál a mindennapi mókuskerékbe, szeretnéd másokkal megosztani gondolataid, mi szeretettel várunk. Következő gyűlésünket a Petőfi-líceum épületében, a könyvtár melletti dokkban április 8-án tartjuk.

Utóirat: A válasz az élet nagy kérdéseire: ha valami nem túl jól működik az életedben, annak csak egy oka lehet – a la Szomszédnéni: a szivárványszínű mókus rágja az életfádat. Remélem a mi fánkba beletörik a foga, és következő alkalommal nem hagytok cserben.

 

 

Ványa Blanka