Hagyományőrző bútorfestő foglalkozást indít 10 és 14 év közötti székelyhídi és környékbeli fiatalok számára a Pro Székelyhíd Egyesület. A műhelyek alkalmával az oktató, Halmágyi Csaba reklámgrafikus, festő nem csak csoportosan foglalkozik a gyerekekkel, hanem egyénileg is. Az elméleti és gyakorlati órák végeztével a résztvevők egy – remélhetőleg júniusban megszervezendő – háromnapos nyári tábor keretében kiállítási tárgyakat készítenek, amelyeket bárki megtekinthet majd a városi múzeum épületében. A program megvalósulását az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő teszi lehetővé a Nemzeti Tehetség Program révén.

Szeretettel várunk minden fiatalt, akik szeretnének megismerkedni a bútorfestés művészetével. Folyamatosan lehet jelentkezni a regisztracio365@gmail.com e-mailcímen vagy a 0747-177063-as telefonszámon. A foglalkozásokon való részvétel teljes mértékben ingyenes, minden anyagot és eszközt biztosítunk.

A foglalkozásokat szervező egyesület célja megismertetni a gyerekekkel hagyományainkat, szokásainkat. Rendkívül fontos a jövő nemzedékének átadni értékeinket, múltunkat, amit majd ők is átruházhatnak gyermekeikre. Ha nem ápoljuk hagyományainkat, nem adjuk át tudásunkat, az új generációk nem fogják ismerni őseik múltját, valódi értékeit. A bútorfestés által a gyerekek felfedezhetik a népi motívumokat, megtanulnak közösen, csapatban dolgozni, fejlesztik egyéni munkavégzési és szociális képességeiket. A festés által fejlődik a gyerekek kézügyessége, kreativitása és a nonverbális kommunikációs készségük egyaránt. A kiállítási tárgyak elkészítésével erősödik önbizalmuk, fejlődik tehetségük, látásmódjuk, térbeli-vizuális érzékük és ösztönözve lesznek, hogy merjenek nagyot álmodni. A festés a gyerekek számára egy nagyon jó kikapcsolódási tevékenység is.


Írta: Szőcs Zsuzsanna