2017 szeptemberében indította útjának az Oberon Kulturális Egyesület, valamint a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad Mozgalma a Gyújtópont névre keresztelt irodalmi beszélgetéssorozatot Nagyváradon, mely kezdeményezéshez a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) is csatlakozott.
A sorozat idén is folytatódik. Február 16-án, pénteken 19 órától Simon Márton költő, műfordító, slammer lesz az Élő Várad Mozgalom vendége a Szigligeti Stúdió fehér termében. Az Élő Várad részéről ezúttal Ozsváth Zsuzsa moderál. A belépés díjtalan.

A vendégről…


Simon Márton 1984-ben született Kalocsán. Verseket 2004 óta publikál, két kötete jelent meg: 2010-ben a Dalok a magasföldszintről, 2013-ban a Polaroidok. Járt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztétika-kommunikáció szakára, ám diplomát 2015-ben szerzett a Károli Gáspár Református Egyetemen japán szakon. 2011-ben Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjban részesült; ugyanazon évben csöppent a slam poetry világába. 2017-ben Boros Levente dobos közreműködésével Mielőtt megszólalsz címmel „kísérleti spoken word” albumot jelentetett meg, valamint – ősszel – a Visegrad Foundation irodalmi ösztöndíjasa volt Krakkóban. Tagja a József Attila Körnek és a Szépírók Társaságának. Budapesten él.

A Gyújtópont beszélgetéssorozatot az Oberon Kulturális Egyesület szervezi a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

A plakát (kiemelt képünkön) Ozsváth Zsuzsa munkája.

Írta: Ér hangja