Találkozót szervezett a fogyatékkal élők és családtagjaik számára az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány (ÉRDA) december 10-én. Az ÉRDA által nyilvántartott 72 fogyatékos család felét számlálhattuk meg a jelenlevők között. Szomorúság is volt az összeforrott közösség tagjainak aggódó arcain, hiszen sajnos valaki súlyos sebfertőzésének kórházi kezelése miatt nem tudott eljönni a találkozóra.

 

Az istentisztelettel kezdődő rendezvényen Rákosi Jenő, az Érmelléki Református Egyházmegye esperese, székelyhídi lelkipásztor Ézsaiás próféta könyve 30,18–21 verse alapján hirdette a jelenlevőknek Isten igéjét. „Ne csupán külsőleg készüljünk a Karácsony ünnepére, hanem lelkileg is hangolódjunk Krisztus visszajövetelére” – emelte ki az ünnepi készülődés során a lelki felkészülés fontosságát. Az esperes hozzátette, „mindannyiunk várunk valamire, de Isten is vár ránk, hogy mi is irgalmát kérjünk nap, mint nap, hogy naponta keressük Őt. Isten azért várja az Ő gyermekeit, hogy könyörüljön rajtuk. Ő kegyelmét ajánlja fel azok számára, akik hisznek Benne. Mindenki, aki Istenhez kiált, könyörületben részesül, Isten meghallgatja a Hozzá fordulók sírását, könyörül rajtuk, felel nekik. Az Úr kenyeret és vizet ad a nyomorúságos időkben. Fontos az azonban, hogy ne csak a testi táplálékokkal éljünk, hanem a lelkünket is tápláljuk az igével.” Az Ige mutat rá arra a helyes útra, amelyen járnunk kell – összegezett Rákosi Jenő.

 

 

Az istentisztelet után szavalatok, karácsonyi énekek segítségével hangolódtak a közeledő Karácsonyra a fogyatékkal élők családtagjai.

Ezeken a hasábokon is köszönik a szervezők azoknak a székelyhídi asszonyoknak a közreműködését, akik sokat dolgoztak a konyhában a találkozó résztvevőinek feltálalt finom meleg ebéd elkészítésén.

 

 

Az étkezést követően a találkozó létrejöttét anyagilag segítő holland támogatóknak szerkesztett köszönőlevelet mindenki aláírta, amelyet a gyermekek rajzai kíséretében fogunk közvetíteni a nyugat-európai testvéreknek. Istennek is hálásak vagyunk a kapott támogatásért, amely által lehetőség nyílt az idei találkozó megszervezésére, hiszen tavaly anyagi gondok miatt ez nem volt lehetséges.

A találkozót a közös csoportkép elkészítése, majd az élelmiszercsomagok, illetve a felnőttpelenkák kiosztása zárta, miután a csoport tagjai hazafelé indultak.

 

 

Balogh Anikó