Ismét környékünkre látogatott Patricia Bach neves amerikai operaénekesnő a Máltai Szeretetszolgálat meghívására. Ha a neve hallatán másra gondolnánk, igen, igazunk van. Tényleg Johann Sebastian Bach, a nagy német zeneszerző leszármazottja. Valamint az ereiben még csörgedezik egy kis irokéz vér is. Ám ha elkezd énekelni… A szentjobbi Szent István Alapítvány gyermekotthon lakóinak, valamint a gálospetri Szentháromság otthon lakóinak alkalmuk volt belehallgatni repertoárjának egy kis részletébe. Az énekesnő karácsonyi dalokkal örvendeztette meg a gyermekeket. Olyan dalokat hallhattunk angol nyelven, mint a Jingle Bell Rock, Rusty the Snowman, Rudolf, a vörösorrú rénszarvas és természetesen a Jingle Bells. Meglepetésként hangzott fel magyarul a Dicsőség mennyben az Istennek kezdetű énekünk is.

Bár maga a koncert nem volt hosszú, ám eme karitatív cselekedet mégis becsent egy kis ünnepi fényt az intézetek lakóinak és munkatársainak életébe. A koncert végén az énekesnő és magyarországi kísérői édességet és gyümölcsöt adományoztak a jelenlevőknek. Zenei kíséretként Bárkonyi Éva zongoraművész, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia oktatója játékában gyönyörködhettünk.

Csak remélhetjük, hogy a példa ragadós lesz, és nem kell más földrészről iderepüljenek azért, hogy megajándékozzák az ilyen és ehhez hasonló sorban lévő gyermekeket dallal, szeretettel és egy kis odafigyeléssel. Isten áldása kísérjen minden hasonló jótettet.

csoportkep-jo-hangulatban-az-amerikai-muvesznovel


Írta: B. I.