A Pergő Egyesület nem véletlenül választotta a Hajdúsági „Cool” Túra projekt mottójának eme gyönyörű gondolatot.

2018.06.23-án Derecskén megrendezésre került az I. Hajdúsági Hagyományőrző Fesztivál visszatérő hagyományteremtő jelleggel. A fesztivál hangulatahűen tükrözte a házigazda Pergő Egyesület elgondolását, hogy van létjogosultsága a megyében a „hajdúságtudat” erősítésének. A házigazda kiváló partnereivel (Derecskei Szivárvány Hagyományőrző Egyesület és a Bakator Zenekar) és közreműködő művészek, mesterek segítségével egy maradandó élményt, hangulatot varázsoltak a fesztiválra érkező vendégek számára. Mit is tapasztaltak az idelátogatók?

A hajdúsági népzene egyszerűségét és tisztaságát, a Hajdúsági viseletünk és néptáncunk karizmatikus megjelenését, az ételeink harmonikus illatát-ésízvilágát, és az itt élő emberek vendégszeretetét. A fesztivál első alkalommal elérte küldetését. A helyi és kistérségi hagyományőrző csoportok egymással találkozva egy életre szóló barátságot kötöttek, a hajdúsági emberek arcát büszkeség töltötte el, a más térségből érkező lelkét pedig maradandóan átjárta a Hajdúsági hangulat.

  1. Hajdúsági Hagyományőrző Fesztivál sikeréhez közel 40 előadó és 10 önkéntes járult hozzá, és a nélkülözhetetlen több száz főt is meghaladó publikum.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk és visszavárunk a jövő évben megrendezésre kerülő II.Hajdúsági Hagyományőrző Fesztiválra.

Pete László    a Pergő Egyesület elnöke


Írta: Ér hangja