Székelyhíd város rendőrsége felhívja az önök figyelmét:

A lakásokból, táskákból, zsebekből való lopások visszaszorítása érdekében tegyék meg a következő megelőző intézkedéseket:

  1. Amikor a piacon vásárolnak vagy zsúfolt helyeken tartózkodnak, tartsák pénztárcájukat belső zsebeikben, amit biztosítsanak gombbal vagy villámzárral. Pénzüket mellzsebeikben vagy a testhez legközelebbi zsebeikben tartsák.
  2. Ne tartsák pénzüket ruházatuk oldalzsebeiben, szatyorban vagy látható helyen, soha ne számolják pénzüket az utcán vagy olyan helyeken, ahol mások is tartózkodnak a közelben.
  3. Jelezzenek azonnal minden lopást vagy lopási kísérletet a 0769-337103-as telefonszámon, melyen a nap minden órájában elérhetők a városi rendőrség szolgálatot teljesítő tisztjei.
  4. Ha nem tartózkodnak otthonukban, ne hagyják nyitva az ablakokat és a bejárati ajtót, ha hosszabb időre eltávoznak otthonukból, bízzák lakásuk felügyeletét szomszédaikra, rokonaikra, barátaikra.
  5. Ne beszéljenek ismeretlen személyekkel a lakásukban őrzött pénzről, anyagi javakról, értékekről.
  6. Ne fogadjanak lakásukban ismeretlen személyeket, akik különféle árukat kínálnak megvételre, alkohol befolyása alatt állnak vagy különféle hivatalos beosztásra hivatkoznak.
  7. Ha bármilyen társadalomellenes cselekmény áldozatai, azonnal hívják az előbbiekben említett telefonszámot, illetve az egységes 112-es sürgősségi segélykérő telefonszámot.