Krucsabajnokságnak, sakkversenynek, szabadtéri főzőversenynek és barátságos labdarúgó-mérkőzésnek lehettek a résztvevői, nézői azok, akik szombat délelőtt kilátogattak a sportpályára és az amelletti füves területre vagy a Petőfi Sándor Elméleti Líceumba. A tíz órától kezdődő programokat a szervezők igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt.

 

 

 

 

A krucsabajnokságon idén tizenöten vettek részt, tizennyolc évestől hetvenesekig minden korosztály képviseltette magát. Todoszi Miklós, a bajnokság szervezője elmondta, ez lassan már egy törzsgárda, hiszen minden évben nagyjából ugyanazokat a személyeket hozza itt össze a kártyázás szeretete. A benevezési díj 10 lej volt, az így összegyűlt összeget, valamint egy-egy serleget osztottak ki jutalomként az első négy helyezett között, ám a résztvevők nem csak ezzel gazdagodhattak, hiszen – mint a szervező kifejtette – a jó hangulat, amiben telt a verseny, mindenkit nyertessé tett.

 

 

 

Ezzel párhuzamosan zajlott a sakkverseny, melyet Veres János sakkoktató szervezett Törő Attila tanuló segítségével. A versenybírói feladatokat Jakab Zsolt sakkozó látta el, akitől megtudtuk, hogy a versenyzők két korcsoportra voltak osztva: 10 év, valamint 14 év alattiakra. Mindkét kategóriában nyolc-nyolc gyerek indult. A hétfordulós versenyek során mindenki játszott mindenkivel. Mivel sajnálatos módon a székelyhídi iskola még nem rendelkezik megfelelő felszereléssel, a sakk-készleteket illetve az -órákat a margittai Partyum sakk-klub biztosította. A versenybíró szerint a gyerekek nagyon jól viselték a szigort, s azt is hozzátette, hogy több olyan tehetséges versenyzővel is találkozott a versenyen, akiknek érdemes a továbbiakban komolyan foglakozni a sakkal.

A verseny nyertesei:

10 év alatti kategória: I. díj: Pintér Roland (margittai Partyum sakk-klub), II. díj: Nagy Mercédesz (Székelyhíd), III. díj: Angyal Márk (Székelyhíd);

14 év alatti kategória: I. díj: Jakab Kincső (margittai Partyum sakk-klub), II. díj: Zsisku Mihály (Székelyhíd), III. díj: Nan Mădălina (Székelyhíd)

 

 

 

 

 

A szabadtéri főzőversenyen idén sajnos csak négy csapat indult, ám ez nem befolyásolta az esemény hangulatát. Itt is minden korcsoportból voltak résztvevők, s ki zene, ki pedig egy-egy jó beszélgetés mellett sütött-főzött, remélvén, hogy a nagy hőségben végzett kemény munka elnyeri majd méltó jutalmát. Nem is kellett csalódnia egyetlen csapatnak sem, hiszen a zsűri (Béres Csaba polgármester, illetve Molnár Tibor és Pelei Andrea Létavértes képviseletében) végül három darab első díjat és egy különdíjat ítélt meg a résztvevő csapatoknak.

A három első helyezett: Mezőbaji Betyárok (kakaspörkölt galuska és káposzta), HídFeszt (bográcsos), Gajdán Attila és csapata (berezmeni gulyás)

Különdíj: Székelyhídi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (SZIKE) (bográcsos)

 

 

A barátságos futballmérkőzés egy órával később, tizenegy órakor kezdődött el. A csokalyi Interstecs játszott kispályán a kiskereki focicsapatával. A fiúk a nagy meleg ellenére lelkesen és kitartóan játszottak, a végeredmény 5-2 lett az Interstecs javára. Emiatt azonban senki nem keseredett el, hiszen a játék öröme kárpótolt mindenkit.

Mindez elmondható nem csak a focimeccsről, hanem a többi versenyről is, hiszen aki kilátogatott rájuk, kortól függetlenül jól érezte magát.

 

 

 

 

Pap Enikő