Közvetlenül fordulhatnak kisrégiónk lakosai térségük parlamenti képviselőjéhez, miután március 22-én hivatalosan is megnyitották Szabó Ödön, a Bihar megyei 2. számú választókerület tavaly decemberben megválasztott RMDSZ-es honatyájának irodáját. Az avatóünnepségre a székelyhídi RMDSZ székházban összegyűlt érdeklődőket elsőként Béres Csaba polgármester köszöntötte. Felszólalásában elmondta, hogy örömmel tölti el, hogy a városi RMDSZ-székház ad otthont a képviselői irodának. Fontos az otthon és reméljük, hogy ezután képviselő úr is saját otthonának tekinti székházunkat.”

 

 

Szabó Ödön képviselő elmondta: „Nagyon sok minden lesz az elkövetkezendőkben. Számíthatunk egymásra, hiszen sokat dolgoztunk már együtt: RMDSZ, önkormányzatok, iskola, egyházak, civil szervezetek. Több feladatban kell helyt állni, melyek érintik közösségünket. Komoly viták lesznek, de mi a szakértelmünkkel jól képviseljük a magyarságot és igyekszünk a lehető legtöbbet kiharcolni, legyen szó a regionalizálás, az alkotmánymódosítás vagy a visszaszolgáltatási törvény kérdésében.”

A képviselő Székelyhídon rendszeresített jelenléttel fogja a felmerülő problémákat megoldani, ha kell, törvényhozási javaslatokkal, minisztériumokban való ügyintézéssel, térségbeli forráslehetőségek kiaknázásával.

Az irodaavató ünnepség folytatásaként Rákosi Jenő helyi református esperes a képviselői hivatás fontosságáról és felelősségéről szólt. „A képviselő a nép akaratát viszi tovább, hűséges, becsületes, odaadó munkatársakra van szükség. Mi bizalommal vagyunk és állunk minden jó ügy mellé” – hangoztatta. Duma Ferenc helyi római katolikus plébános, kanonok felszólalásában kifejtette, „képviselőnk bátor és szókimondó ember, aki helyt áll a munkájában.” Erdődi Endre görög katolikus plébános az Úr áldását kérte az irodára és a képviselő úr munkásságára.

 

Az ünnepi gondolatokat követően Szabó Ödön és Béres Csaba polgármester közösen leplezték le az irodát hirdető táblát, majd kezdetét vette az első fogadónap, melyen a képviselő úr készségesen válaszolt a hozzá fordulók kérdéseire.

 

F. K.

 

Irodai ügyfélfogadás

 

 

Szabó Ödön székelyhídi képviselői iroda a városi RMDSZ székházában található (Kazinczy Ferenc utca 5/B. szám). Fekete Katalin irodavezető heti két alkalommal várja a lakosokat, keddenként 17 és 18 óra, illetve péntekenként 14 és 15 óra között. Érdeklődni és képviselői fogadóórákra előjegyeztetni a 0755-747643-as telefonszámon lehet.