A Vidéki Ifjúsági Szövetség idén július 11-12.-én szervezte meg első ízben a Partiumi Ifjúsági Szervezetek Viadala nevet viselő sportrendezvényét, melynek helyszíne a Margittai Városi Strand volt.
A partner- és tagszervezetek részéről nagy volt az érdeklődés, a szervezetek tagjainak különféle feladatokat kellett megoldaniuk egymást segítve és biztatva. A feladatok az egyéni képességeket is próbára tették de számos csapatjáték is megrendezésre került. A rendezvény ideje alatt a fiatalok nem csak jó hangulatba versenyeztek, hanem csoportból csapattá váltak, megismerték saját erősségeiket olykor gyengeségeiket illetve megtanulták a csapatban való verseny és munka előnyeit és nehézségeit. A versenyszámok között mindenki megtalálta a neki legmegfelelőbb sportszámot, melyek remek hangulatban és sportszerűen zajlottak le.
A rendezvény végén a legjobb sportszámok nyerteseit a Vidéki Ifjúsági Szövetség elnöke érmekkel díjazta. A fiatalok mind pozitív tapasztalattal és élménnyel gazdagodva tértek haza. A Partiumi Ifjúsági Szervezetek Viadala nevet viselő ifjúsági sportprogram főtámogatója a Communitas Alapítvány volt, akik nélkül ez a rendezvény nem lehetett volna ilyen eredményes.