Dr. Csordás Csaba és asszisztense minden munkanapon fogadja a betegeket.

 

Új háziorvosi rendelőben fogadhatja dr. Csordás Csaba és asszisztense, Mészáros Csilla a csokalyi betegeket augusztus középétől kezdődően.

A doktor úr Székelyhídról jár ki, heti öt (!) alkalommal, délelőtt vagy délután (hétfőn, csütörtökön és pénteken 8–13, illetve kedden és szerdán 13–18 óra között). „Ez az órarend mindaddig marad érvényben, amíg befejeződik a nagykágyai rendelő felújítása, azután a két település között fogok ingázni” – közölte lapunkkal dr. Csordás Csaba, akitől azt is megtudtuk, hogy jelenleg már több mint 600 betege van. Akik át szeretnének iratkozni hozzá, információért személyesen a rendelőben hozzá fordulhatnak vagy ellátogathatnak a www.cmiciocaia.co.cc honlapra is.

 

A volt községháza épületét 2008-ban kezdték el felújítani a székelyhídi önkormányzat költségvetéséből, valamint a Bihar Megyei Tanács hozzájárulásából. A munkálatok a tetőszerkezet javításával és a kémények felújításával kezdődtek meg, majd az ajtók és ablakok kicserélése következett. Ezen kívül a régi elkorhadt padlót – már ahol volt egyáltalán – felszedték, lebetonozták a helyét, megtörtént a külső és belső vakolás, festés, a fürdőszobák felszerelése, végül felkerültek az új csatornák is. A teljesen megújult épületben működik az új háziorvosi rendelő, mely váróteremmel és mosdóval is áll a csokalyiak rendelkezésére.

 

Az orvosi rendelőn kívül meg két terem található az épületben, melyek közül az egyik gyűlésterem funkcióját tölti be, de akár kisebb rendezvények megszervezésére is tökéletesen alkalmas. A másik pedig egy 34 négyzetméteres terem, mely két részre lesz felosztva. Egyik részében gyógyszertár fog működni, míg a másik kiadásáról jelenleg tárgyalás folyik egy fogorvossal. Remélhetőleg hamarosan beszámolhatunk a gyógyszertár és a fogorvosi rendelő elindulásáról is, amely tovább könnyítené a csokalyi emberek életét.

 

 

Csuka Tímea-Boglárka